Πολιτική Απορρήτου

Τελευταία Τροποποίηση: 20 Ιουνίου 2018

TRUSTe

Η Πολιτική Απορρήτου Μας

Καλώς ορίσατε στην πολιτική απορρήτου μας! Είναι πολύ ευχάριστο που θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς κρατάμε ασφαλή τα στοιχεία σας. Η παρούσα πολιτική σάς ενημερώνει σχετικά με τον τρόπο που φροντίζουμε τα προσωπικά δεδομένα σας όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας (ανεξάρτητα από πού τον επισκέπτεστε) ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ή τις εφαρμογές μας. Η πολιτική σάς ενημερώνει επίσης σχετικά με τα δικαιώματά σας περί απορρήτου και πώς προστατεύεστε από τη νομοθεσία.

Έτσι λοιπόν, αν αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε και κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία συλλέγουμε, θα τις βρείτε εδώ!

Και για να ξεκινήσουμε, θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας μερικές πρακτικές, αλλά εξαιρετικά σημαντικές λεπτομέρειες!

Λίγα λόγια για εμάς

Ο όμιλος LEGO Group αποτελείται από αρκετές διαφορετικές νομικές οντότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα για τον όμιλο LEGO Group εδώ https://www.lego.com/aboutus

Η παρούσα πολιτική απορρήτου εκδίδεται εκ μέρους όλων των εταιρειών στον όμιλο LEGO Group. Όλες οι εταιρείες στον όμιλο LEGO Group αποφάσισαν ότι η Δανέζικη εταιρεία LEGO System A/S είναι ο παγκόσμιος υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων μας. Έτσι, όταν χρησιμοποιούμε τις λέξεις “εμείς”, “εμάς” ή “μας”, στην πραγματικότητα μιλάμε για την εταιρεία LEGO System A/S.

Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας

Έχουμε διορίσει έναν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (“ΥΠΔ”) ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη αποριών που σχετίζονται με την παρούσα πολιτική απορρήτου. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παρούσα πολιτική, επικοινωνήστε με τον ΥΠΔ μας:

LEGO System A/S
Aastvej 1,
7190 Billund,
Denmark
Att: Data Protection Officer
Ή μέσω email: privacy.officer@LEGO.com
Τηλέφωνο: +44 1 753 826 000

Συμπεριλάβετε το όνομά σας και τη σχετική εταιρεία του ομίλου LEGO Group, αν την γνωρίζετε. Αν δεν την γνωρίζετε, θα αντιμετωπίσουμε το αίτημά σας σαν να σχετιζόταν απευθείας με την LEGO System A/S.

Τα δικαιώματά σας ως ατόμου για το οποίο έχουμε προσωπικά δεδομένα (υποκείμενο των δεδομένων)

Μπορείτε να προβείτε σε αλλαγές στα στοιχεία λογαριασμού σας, επεξεργάζοντάς τα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Αν επιθυμείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας π.χ. από ενημερωτικά δελτία ή email εμπορικής προώθησης, μπορείτε να το κάνετε μέσω του συνδέσμου που περιλαμβάνεται σε αυτά τα email. Αν επιθυμείτε να διαγράψετε τα cookies που έχουν αποθηκευτεί, η πολιτική μας για τα cookies θα σας δείξει πώς να το κάνετε (περισσότερα για αυτό το θέμα, παρακάτω στην Πολιτική στην ενότητα Cookies).

Οποιαδήποτε στιγμή κατά την περίοδο στην οποία έχουμε στην κατοχή μας ή επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας, έχετε τα εξής δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα πρόσβασης – έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε αντίγραφο των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς.
  2. Δικαίωμα διόρθωσης – έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε τα δεδομένα που διατηρούμε για εσάς τα οποία είναι ανακριβή ή ελλιπή.
  3. Δικαίωμα στη λήθη – σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων που διατηρούμε για εσάς από τα αρχεία μας. Αν είμαστε υποχρεωμένοι δια νόμου να κρατήσουμε τις πληροφορίες ή αν η διαγραφή τους είναι αδύνατη ή δυσανάλογη, δεν θα τις διαγράψουμε αλλά θα τις κρατήσουμε μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητες και έχουμε θέσει χρονικά όρια στα συστήματα δεδομένων μας.
  4. Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας – υπό ορισμένες συνθήκες, έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία.
  5. Δικαίωμα φορητότητας – έχετε το δικαίωμα να μεταφέρετε τα δεδομένα που διατηρούμε για εσάς σε άλλον οργανισμό.
  6. Δικαίωμα εναντίωσης – έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε σε ορισμένους τύπους επεξεργασίας όπως την άμεση εμπορική προώθηση.
  7. Δικαίωμα εναντίωσης σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ (profiling) – έχετε επίσης το δικαίωμα να μην λαμβάνει ένας υπολογιστής άμεσα αποφάσεις για εσάς (αυτό δεν περιλαμβάνει τη γενική εμπορική προώθηση βάσει της ηλικίας ή του φύλου σας).
  8. Δικαίωμα δικαστικού ελέγχου – αν αρνηθούμε το αίτημά σας δυνάμει των δικαιωμάτων πρόσβασης, θα σας ενημερώσουμε για τον λόγο που αρνούμαστε. Έχετε δικαίωμα να προβείτε σε καταγγελία.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας, λάβετε υπόψη το εξής. Οι ιστότοποι και οι εφαρμογές μας ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους προς άλλους ιστοτόπους οι οποίοι δεν ανήκουν ούτε ελέγχονται από εμάς. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι πλατφόρμες/υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν φέρουμε ευθύνη για τις πρακτικές περί απορρήτου αυτών των τοποθεσιών. Αν λοιπόν έχετε τυχόν απορίες σχετικά με τέτοιες τοποθεσίες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εν λόγω τοποθεσία απευθείας. Σας παροτρύνουμε επίσης να λαμβάνετε υπόψη και να διαβάζετε τις πολιτικές απορρήτου άλλων τοποθεσιών επειδή μπορεί πολύ εύκολα να συλλέγουν, να αποθηκεύουν, να χρησιμοποιούν και να κοινοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες σας.

Καταγγελίες σχετικά με τη συμπεριφορά μας

Έχετε το δικαίωμα καταγγελίας αν αισθάνεστε ότι ο όμιλος LEGO Group δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις μας όσον αφορά τα δεδομένα σας.

Στον όμιλο LEGO Group έχουμε έναν Παγκόσμιο Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Παγκόσμιο Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας στο email privacy.officer@LEGO.com. Θα σας αποστείλουμε μια επιβεβαίωση εντός 5 ημερών και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το ζήτημα εντός 1 μηνός. Αν το ζήτημα είναι δύσκολο ή απαιτεί πολλή εργασία, ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος χρόνος, αλλά θα σας κρατάμε ενήμερους.

Επίσης, έχετε πάντα το δικαίωμα να προβείτε σε καταγγελία στις αρχές, αλλά επειδή θεωρούμε πολύ σημαντικά τα ζητήματα απορρήτου, θα το εκτιμούσαμε αν μιλούσατε σε εμάς. Η αρχή που δικαιούται να μας ελέγξει είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Δανίας. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους: https://www.datatilsynet.dk/.

Μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία για τα εξής:

  1. τον τρόπο με τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία τα προσωπικά δεδομένα σας·
  2. τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το αίτημά σας για πρόσβαση σε δεδομένα·
  3. τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η καταγγελία σας·
  4. έφεση έναντι τυχόν απόφασης που ελήφθη μετά από μία καταγγελία.


Οι κανόνες μας περί συλλογής δεδομένων

Αντιμετωπίζουμε την ιδιωτικότητά σας με τη δέουσα σοβαρότητα, κι έτσι θα σας ζητήσουμε μόνο τις πληροφορίες που πρέπει να έχουμε ώστε να σας προσφέρουμε εξαιρετική υπηρεσία.

Κάθε φορά που συλλέγουμε δεδομένα πελατών, διασφαλίζουμε τα εξής:

  • Ζητάμε την άδειά σας για τη συλλογή των δεδομένων
  • Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα μόνο για τον συμφωνηθέντα λόγο και για το χρονικό διάστημα που είναι απαραίτητα
  • Ως ελάχιστη υποχρέωση, θα τηρήσουμε τους τοπικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων στην χώρα στην οποία σας παρέχουμε κάποια υπηρεσία είτε μέσω του ιστοτόπου μας είτε μέσω των εφαρμογών μας.
  • Κρατάμε δεδομένα τα οποία είμαστε δια νόμου υποχρεωμένοι να διατηρούμε σε αρχείο
  • Εξηγούμε τον λόγο για τον οποίο χρειαζόμαστε τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσουμε (εκτός κι αν έχουμε έννομο λόγο για το αντίθετο)
  • Ελέγχουμε και ενημερώνουμε τις πληροφορίες περί απορρήτου σε τακτική βάση (μπορεί επίσης να διασταυρώσουμε τα δεδομένα με άλλη βάση δεδομένων για να βεβαιωθούμε ότι είναι σωστά)
  • Δεν κοινοποιούμε δεδομένα σε κανέναν εκτός κι αν έχουμε νομικό ή νόμιμο λόγο, ή αν έχουμε την άδειά σας ή την άδεια των γονέων σας σε περίπτωση που είστε κάτω των 16 ετών.


Συλλογή δεδομένων στα διαδικτυακά κανάλια μας

Συλλέγουμε προσωπικές και ανώνυμες πληροφορίες από εσάς όταν επισκέπτεστε οποιονδήποτε από τους ιστοτόπους στον τομέα μας LEGO.com ή όταν χρησιμοποιείτε μία από τις εφαρμογές μας. Όταν επισκέπτεστε τα διαδικτυακά κανάλια μας, θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε αν συλλέγουμε δεδομένα στους όρους και προϋποθέσεις του ιστοτόπου.

Λαμβάνουμε επίσης πληροφορίες μέσω τρίτων μερών όταν επισκέπτεστε τη σελίδα μας σε ιστοτόπους ή κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Wechat, κ.λπ.).

Τύποι προσωπικών πληροφοριών που συλλέγουμε

Όταν επισκέπτεστε οποιοδήποτε από αυτά τα διαδικτυακά κανάλια, ενδέχεται να συλλέξουμε:

  • Πληροφορίες εγγραφής τις οποίες χρησιμοποιούμε για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό (π.χ. το όνομά σας, διεύθυνση, φύλο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση email, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης).
  • Πληροφορίες πληρωμών ή συναλλαγών τις οποίες χρησιμοποιούμε όταν αγοράζετε προϊόντα ή χρησιμοποιείτε διαδικτυακές υπηρεσίες (π.χ. ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου ή αριθμό πιστωτικής κάρτας).
  • Πληροφορίες τοποθεσίας ή τη διεύθυνσή σας IP τις οποίες χρησιμοποιούμε για να σας παρέχουμε συναφές διαδικτυακό περιεχόμενο.
  • Πληροφορίες τις οποίες εσείς κοινοποιείτε δημοσίως στους ηλεκτρονικούς χώρους συζήτησης που διαθέτουμε.
  • Πληροφορίες που έχετε αποστείλει σε κάποιο άτομο ή ομάδα χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας ανταλλαγής μηνυμάτων, διαδικτυακών συνομιλιών ή ανάρτησης
  • Πληροφορίες που παρέχετε όταν χρησιμοποιείτε τα δικά μας διαδικτυακά κανάλια ή κανάλια τρίτων μερών (όπως κοινωνικά δίκτυα) ή όταν συνδέετε τον λογαριασμό εγγραφής σας LEGO με πλατφόρμα τρίτου μέρους.


Γιατί χρειαζόμαστε την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Από νομικής άποψης, ο τρόπος με τον οποίο ‘επεξεργαζόμαστε δεδομένα’ περιγράφει το πώς συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε, κοινοποιούμε και διαγράφουμε τα δεδομένα που λαμβάνουμε από πελάτες. Όταν μας κοινοποιείτε τις προσωπικές πληροφορίες σας στα διαδικτυακά κανάλια μας, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Ως παγκόσμια εταιρεία που πουλάμε παιχνίδια απευθείας σε πελάτες και προσφέρουμε πολλές διαφορετικές εμπειρίες στους θαυμαστές μας, χρειαζόμαστε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πελατών, έτσι ώστε:

  • Οι πελάτες να μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από το διαδικτυακό κατάστημά μας LEGO Shop και να τα παραλαμβάνουν όπου επιθυμούν
  • Οι πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται σε οποιονδήποτε λογαριασμό και υπηρεσίες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν
  • Οι πελάτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τις εμπειρίες LEGO, σε σύνδεση και εκτός σύνδεσης, τις οποίες έχουμε δημιουργήσει για αυτούς
  • Οι πελάτες να μπορούν να κοινοποιήσουν πληροφορίες στους δημόσιους ηλεκτρονικούς χώρους συζήτησης που διαθέτουμε
  • Να μπορούμε να στέλνουμε στους πελάτες πληροφορίες που ζήτησαν ή να απαντήσουμε στις απορίες τους
  • Να μπορούμε να ζητήσουμε από τους πελάτες τα σχόλιά τους για τις υπηρεσίες μας μέσω ερωτηματολογίων και ερευνών
  • Να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας συναφείς πληροφορίες μάρκετινγκ σχετικά με τα προϊόντα μας.

Να θυμάστε πάντα ότι, αν χρησιμοποιείτε κάποια υπηρεσία LEGO μέσω καναλιού τρίτου μέρους, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κάποια εφαρμογή LEGO, τα προσωπικά δεδομένα σας ενδέχεται να υποβάλλονται σε επεξεργασία από εκείνο το τρίτο μέρος σύμφωνα με τις δικές του διαδικασίες περί απορρήτου.

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων στην επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών σας για μερικές υπηρεσίες και προϊόντα. Παράδειγμα αποτελούν οι προσπάθειές μας για την πρόληψη και ανίχνευση απάτης στο shop.LEGO.com. Μπορείτε να ζητήσετε την χειροκίνητη αναθεώρηση της ακρίβειας κάποιας αυτοματοποιημένης απόφασης αν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτήν.

Πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα

Όταν επισκέπτεστε τα διαδικτυακά κανάλια μας ή όταν χρησιμοποιείτε ιστοτόπους ή πλατφόρμες τρίτων μερών, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies, flash cookies (γνωστά και ως τοπικά κοινόχρηστα αντικείμενα), εικονοστοιχεία (pixels) και web beacons για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Επισκεφτείτε την Πολιτική Cookies για περισσότερες πληροφορίες, όπως πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαγραφής των cookies που έχουν αποθηκευτεί στη συσκευή σας και τον τρόπο αποτροπής της αποθήκευσής τους εξ αρχής!

Λάβετε υπόψη ότι αν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αποκλεισμού cookies στη συσκευή σας, μερικές από τις υπηρεσίες και λειτουργίες μας στον ιστότοπο δεν θα λειτουργούν πλέον.

Συλλέγουμε επίσης πληροφορίες από άλλες αξιόπιστες πηγές, ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε ή να συμπληρώνουμε τις προσωπικές πληροφορίες που έχουμε συλλέξει εμείς οι ίδιοι.

Κοινοποίηση πληροφοριών σε αξιόπιστες θυγατρικές εταιρείες (άλλες εταιρείες LEGO)

Ενδέχεται, μερικές φορές, οι θυγατρικές εταιρείες μας (οι άλλες εταιρείες στον όμιλο LEGO Group) να χρειάζονται πρόσβαση στις πληροφορίες σας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε εσάς εκ μέρους μας. Επειδή ο όμιλος LEGO Group σέβεται το απόρρητό σας, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την ίδια προστασία απορρήτου σε όλο τον κόσμο ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς ανεξάρτητα από το ποια εταιρεία του ομίλου LEGO Group χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας. Από νομικής άποψης, οι άλλες εταιρείες του ομίλου LEGO Group θα ενεργούν τότε ως ‘εκτελούντες την επεξεργασία δεδομένων’ και θα υπόκεινται στη νομοθεσία περί επεξεργασίας δεδομένων. Χρειάζονται τα προσωπικά δεδομένα σας ώστε να έχουν τη δυνατότητα:

  • Να παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες που ζητήσατε
  • Να έρχονται σε επαφή με εσάς σχετικά με τον λογαριασμό ή τις συναλλαγές σας
  • Να σας αποστέλλουν πληροφορίες σχετικά με τους ιστοτόπους, τις εφαρμογές και τις πολιτικές μας
  • Να σας αποστέλλουν τυχόν ενημερωτικά δελτία στα οποία έχετε εγγραφεί (μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας ανά πάσα στιγμή)
  • Να επεξεργάζονται πληροφορίες των οποίων η επεξεργασία έχει επισήμως ανατεθεί στη θυγατρική εκ μέρους μας, π.χ. για τη εκτέλεση μιας αγοράς που έχετε κάνει, τη διαχείριση της δραστηριότητας του λογαριασμού σας LEGO ID ή τα στοιχεία του λογαριασμού σας VIP.
  • Να ταυτοποιούν, να ελέγχουν και να σταματούν τυχόν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις πολιτικές μας ή τον νόμο


Κοινοποίηση πληροφοριών σε δημόσιους ηλεκτρονικούς χώρους συζήτησης και συνομιλίες

Καθώς οι δημόσιοι ηλεκτρονικοί χώροι συζήτησης και οι υπηρεσίες συνομιλίας που διαθέτουμε μπορούν να διαβαστούν από οποιονδήποτε, τυχόν προσωπικές πληροφορίες τις οποίες κοινοποιείτε εκεί είναι δημοσίως εμφανείς. Αν επιθυμείτε την αφαίρεση τυχόν προσωπικών πληροφοριών σας από δημόσιες περιοχές του ιστοτόπου, επικοινωνήστε με email με την Εξυπηρέτηση Πελατών. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας, θα σας ενημερώσουμε γιατί. Αν είστε κάτω των 16 ετών, θα χρειαστείτε την άδεια γονέα ή κηδεμόνα για να χρησιμοποιήσετε τους δημόσιους ηλεκτρονικούς χώρους συζήτησης ή τα χαρακτηριστικά συνομιλίας.

Κοινοποίηση του LEGO ID σας

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το LEGO ID σας στους ιστοτόπους τρίτων μερών των αξιόπιστων συνεργατών μας, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να παίζετε εικονικά παιχνίδια χωρίς τη δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το LEGO ID σας, θα έχουμε πρόσβαση σε μερικές πληροφορίες τις οποίες παρέχετε στους ιστοτόπους τρίτων μερών. Θα συλλέξουμε, αποθηκεύσουμε, χρησιμοποιήσουμε και επεξεργαστούμε αυτές τις πληροφορίες σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Οι ιστότοποι τρίτων μερών θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε μερικές πληροφορίες από το LEGO ID προφίλ σας, ώστε να μπορείτε να λάβετε μέρος στις εμπειρίες στον ιστότοπό τους. Διαβάστε την πολιτική απορρήτου τους αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας.

Κοινοποίηση πληροφοριών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Χαρακτηριστικά) και Widgets

Μερικοί από τους ιστοτόπους μας μπορεί να περιλαμβάνουν συνδέσμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το κουμπί ‘μου αρέσει’ του Facebook, widgets όπως το κουμπί ‘Κοινοποιήστε’ και διαδραστικά μίνι προγράμματα. Αν κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε από αυτούς τους συνδέσμους, τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να συλλέξουν τη Διεύθυνσή σας IP και να καταγράψουν ποια σελίδα επισκεφτήκατε εκείνη τη στιγμή. Το χαρακτηριστικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί cookies για τη σωστή λειτουργία του. Τα χαρακτηριστικά και τα widgets των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενούνται από τρίτα μέρη ή μπορεί να φιλοξενούνται απευθείας στον ιστότοπό μας. Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα χαρακτηριστικά και widgets, τα προσωπικά δεδομένα σας θα υποβληθούν σε επεξεργασία από εκείνο το τρίτο μέρος σύμφωνα με τις δικές του πολιτικές απορρήτου.

Κοινοποίηση πληροφοριών σε άλλες εταιρείες

Δείτε τη λίστα κατηγοριών αξιόπιστων τρίτων μερών στα οποία ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας εδώ.
Δεν θα κοινοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας εκτός του ομίλου LEGO Group με εξαίρεση τις εξής περιπτώσεις:

  • Όταν χρειάζεται να επιβάλλουμε τους όρους χρήσης ή τις πολιτικές με τις οποίες ζητάμε να συμφωνήσουν οι πελάτες·
  • Όταν χρειάζεται να προστατεύσουμε την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τα υλικά αγαθά των πελατών μας ή των τρίτων συνεργατών μας·
  • Όταν χρειάζεται να συμμορφωθούμε με νομικές διαδικασίες ή όταν η αποκάλυψη των δεδομένων απαιτείται από τον νόμο·
  • Όταν ζητάμε από άλλες εταιρείες όπως π.χ. εταιρείες ταχυμεταφορών, παρόχους υπηρεσιών αποστολής και αποθήκευσης, παρόχους πληρωμών, παρόχους πλατφορμών ΙΤ, παρόχους ανίχνευσης και πρόληψης απάτης, παρόχους ερευνών, παρόχους καταλόγων προϊόντων και παρόχους εξυπηρέτησης πελατών, να παρέχουν υπηρεσίες εκ μέρους μας. Έχουμε συνάψει συμβάσεις με τις εταιρείες ώστε να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες σας μόνο για τις συμφωνηθείσες υπηρεσίες και σε συμμόρφωση με νομικές απαιτήσεις·
  • Όταν αποθηκεύουμε τις πληροφορίες σας χρησιμοποιώντας ασφαλείς υπηρεσίες/εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε cloud. Έχουμε συνάψει συμβάσεις με εταιρείες ώστε να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες σας μόνο για τις συμφωνηθείσες υπηρεσίες και σε συμμόρφωση με νομικές απαιτήσεις·
  • Όταν η συγχώνευση, εξαγορά ή πώληση περιουσιακών στοιχείων απαιτεί την κοινοποίηση πληροφοριών σε τρίτο μέρος - σε αυτή την περίπτωση θα σας στείλουμε email και θα αναρτήσουμε ειδοποίηση στον ιστότοπό μας όπου θα δημοσιεύουμε την αλλαγή ιδιοκτησίας· επίσης, θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα σας και θα σας προσφέρουμε επιλογές σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας·
  • Όταν μας έχετε δώσει την άδεια να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτα μέρη, ώστε να μπορούν να σας στείλουν πληροφορίες για τα προϊόντα και τις προωθητικές ενέργειές τους (μπορείτε να επιλέξετε την απαλλαγή από αυτά τα emails επικοινωνώντας με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών LEGO, παρότι σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται επίσης να πρέπει να επικοινωνήσετε με το τρίτο μέρος απευθείας)·
  • Όταν μας έχετε δώσει την άδεια να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτα μέρη, ώστε να μπορούν να σας παρέχουν πληροφορίες μάρκετινγκ και προσφορές σχετικά με τα προϊόντα μας (όπως για παράδειγμα εξατομικευμένη διαφήμιση που παρέχεται μέσω πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης). Μπορείτε να επιλέξετε την απαλλαγή από τέτοιες δραστηριότητες μάρκετινγκ αλλάζοντας τις ρυθμίσεις cookies στη συσκευή σας. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το τρίτο μέρος (στην περίπτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας περί απορρήτου και ζητήστε τη διαγραφή των συλλεγμένων πληροφοριών από τον ιστότοπο του τρίτου μέρους)
  • Όταν μας έχετε ζητήσει να κοινοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας σε ιστοτόπους ή πλατφόρμες τρίτων μερών, όπως ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης – άπαξ και κοινοποιηθούν, τα προσωπικά δεδομένα σας θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από εκείνο το τρίτο μέρος σύμφωνα με τις δικές του διαδικασίες περί απορρήτου


Για πόσο χρονικό διάστημα κρατάμε τις προσωπικές πληροφορίες σας

Θα κρατήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας για όσο διάστημα ο λογαριασμός σας είναι ενεργός ή για όσο διάστημα απαιτείται για την παροχή κάποιας υπηρεσίας. Διαθέτουμε τις επονομαζόμενες πολιτικές διατήρησης για κάθε κατηγορία προσωπικών πληροφοριών που επεξεργαζόμαστε.

Αν θέλετε να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας ή αν θέλετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας, θα κρατήσουμε εκείνες μόνο τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για νομικούς λόγους, για την επίλυση διαφορών ή για την επιβολή των συμφωνιών μας.

Η Πολιτική Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων τα οποία αποθηκεύει στον υπολογιστή ή στη συσκευή σας το πρόγραμμα περιήγησης που διαθέτετε. Το cookie καθαυτό δεν περιέχει ούτε συλλέγει πληροφορίες. Ωστόσο, όταν αναγνωστεί από κάποιον διακομιστή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης web, μπορεί να βοηθήσει έναν ιστότοπο να παρέχει πιο φιλικές προς τον χρήστη υπηρεσίες – για παράδειγμα, να θυμάται προηγούμενες αγορές ή λεπτομέρειες λογαριασμού.

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και τα διαδικτυακά κανάλια μας και οι εφαρμογές μας συλλέγουν μερικές πληροφορίες (π.χ. πληροφορίες για διευθύνσεις IP, προγράμματα περιήγησης, φορείς παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο, σελίδες αναφοράς, σελίδες εξόδου, λειτουργικά συστήματα, σφραγίδες ημερομηνίας, σφραγίδες ώρας και δεδομένα clickstream). Αυτές οι πληροφορίες δεν θα συνδεθούν με καμία άλλη πληροφορία που συλλέγουμε σε σχέση με εσάς, εκτός κι αν μας έχετε δώσει την άδεια ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Τόσο εμείς όσο και οι τρίτοι συνεργάτες μας στην παρακολούθηση χρήσης, χρησιμοποιούμε αποθήκευση προγραμμάτων περιήγησης, αποθήκευση εφαρμογών, cookies, εικονοστοιχεία (pixels), beacons, δέσμες ενεργειών (scripts) και ετικέτες για την ανάλυση τάσεων, τη διαχείριση του ιστοτόπου, την παρακολούθηση της κίνησης χρηστών στον ιστότοπο και τη συλλογή δημογραφικών πληροφοριών σχετικά με τη συνολική βάση των χρηστών μας. Ενδέχεται να λαμβάνουμε αναφορές για αυτές τις πληροφορίες από τους τρίτους συνεργάτες μας στην παρακολούθηση χρήσης σε μεμονωμένη και σωρευτική βάση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies, διαβάστε την πλήρη Πολιτική Cookies.

TRUSTe

Η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο

Μέγιστο μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο διαδίκτυο και διαθέτουμε επιπλέον διαδικασίες απορρήτου για να είμαστε σίγουροι ότι οι μικροί θαυμαστές μας είναι ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν τα διαδικτυακά κανάλια μας. Στην πραγματικότητα, μερικά χαρακτηριστικά διαθέτουν ηλικιακές πύλες για να μην μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τέτοια χαρακτηριστικά κατά λάθος. Λαμβάνουμε επίσης όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε ή επεξεργαζόμαστε εν αγνοία μας προσωπικές πληροφορίες από παιδιά που ενδέχεται να χρησιμοποιούν αυτά τα χαρακτηριστικά χωρίς κατάλληλη γονική συναίνεση.

Συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα ψηφιακής ασφάλειας των παιδιών, το οποίο ελέγχει την εταιρεία μας σε ετήσια βάση για να διασφαλιστεί ότι ακολουθούμε τους κανόνες που αφορούν την διαδικτυακή αλληλεπίδραση με παιδιά.

Τηρούμε επίσης όλους τους σχετικούς νόμους για παιδιά ηλικίας μεταξύ 13 και 18 ετών, και σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα, παιδί θεωρούμε κάθε άτομο κάτω των 16 ετών

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας, επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας στο privacy.officer@lego.com.

Αν έχετε κάποιο ζήτημα απορρήτου ή χρήσης δεδομένων το οποίο δεν αντιμετωπίσαμε ικανοποιητικά, επικοινωνήστε (δωρεάν) με τον τρίτο πάροχό μας επίλυσης διαφορών που εδρεύει στις ΗΠΑ στο https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Για να δείτε έναν κατάλογο των ιδιοτήτων που καλύπτει ο πάροχος Επίλυσης Διαφορών που διαθέτουμε, κάντε κλικ στη σφραγίδα που βρίσκεται στο πάνω μέρος αυτής της ενότητας.

Όταν όντως επεξεργαζόμαστε προσωπικές πληροφορίες παιδιών, λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα για την προστασία του απορρήτου τους, που περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Διασφαλίζουμε να ενημερώνουμε τους γονείς ποιες προσωπικές πληροφορίες του παιδιού τους συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε και εξηγούμε κατά πόσον κοινοποιούμε τις πληροφορίες
  • Τηρούμε τις νομικές απαιτήσεις ζητώντας γονική συναίνεση για τη συλλογή, χρήση και επεξεργασία των δεδομένων ενός παιδιού και ζητώντας συναίνεση για την αποστολή πληροφοριών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στα παιδιά τους
  • Περιορίζουμε τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε προσωπικές πληροφορίες παιδιών έτσι ώστε να συλλέγονται μόνο τα δεδομένα που εύλογα απαιτούνται για να μπορούν τα παιδιά να λάβουν μέρος σε κάποια διαδικτυακή δραστηριότητα
  • Δίνουμε στους γονείς πρόσβαση ή την επιλογή να ζητήσουν οι γονείς πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για το παιδί τους – οι γονείς μπορούν επίσης να ζητήσουν την αλλαγή ή διαγραφή των προσωπικών πληροφοριών του παιδιού τους


Συλλογή και χρήση πληροφοριών παιδιών

Παρότι μερικοί από τους ιστοτόπους, κανάλια και εφαρμογές μας απευθύνονται σε οικογένειες και χρήστες όλων των ηλικιών, μερικοί άλλοι προορίζονται για χρήση κυρίως από παιδιά. Κάθε φορά που συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες από ένα παιδί, κρατάμε τις πληροφορίες για όσο χρονικό διάστημα απαιτούνται για την παροχή μιας υπηρεσίας ή για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται δια νόμου η διατήρησή τους σε αρχείο.

Ενώ τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν κατά πόσον θα κοινοποιήσουν τις πληροφορίες τους σε εμάς, υπάρχουν χαρακτηριστικά των ιστοτόπων μας που δεν λειτουργούν αν δεν μας έχουν δώσει τις πληροφορίες τους. Στις περιπτώσεις όπου οι προσωπικές πληροφορίες απαιτούνται για τη λειτουργία χαρακτηριστικών, θα ζητήσουμε μόνο τις πληροφορίες που εύλογα απαιτούνται για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα.

Εδώ παραθέτουμε μερικά παραδείγματα των περιπτώσεων όπου συλλέγουμε δεδομένα παιδιών:

  • Όταν τα παιδιά εγγράφονται διαδικτυακά

    Τα παιδιά μπορούν να εγγραφούν στους ιστοτόπους μας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως περιεχόμενο, παιχνίδια και διαγωνισμούς. Κατά την εγγραφή, ενδέχεται να ζητήσουμε από το παιδί να μας δώσει τη διεύθυνση email του γονέα ή κηδεμόνα του, το όνομά του, το φύλο, την ημερομηνία γέννησής του, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για λόγους ασφαλείας και ειδοποίησης. Ενθαρρύνουμε έντονα τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα όνομα χρήστη που δεν περιλαμβάνει καμία προσωπική πληροφορία.

  • Όταν τα παιδιά κοινοποιούν περιεχόμενο που έχουν δημιουργήσει

    Μερικοί από τους ιστοτόπους μας επιτρέπουν στα παιδιά να δημιουργούν ή να χρησιμοποιούν περιεχόμενο. Καθώς μερικά μόνο από αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτούν προσωπικές πληροφορίες από ένα παιδί, δεν απαιτούν όλες οι δραστηριότητες τη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα. Κάθε φορά που μια δραστηριότητα θα μπορούσε δυνητικά να επιτρέψει σε ένα παιδί να κοινοποιήσει προσωπικές πληροφορίες, είτε ελέγχουμε το περιεχόμενο εμείς οι ίδιοι και διασφαλίζουμε την αφαίρεση των προσωπικών πληροφοριών είτε ζητάμε την άδεια γονέα ή κηδεμόνα για τη συλλογή των δεδομένων. Τύποι προσωπικών δεδομένων που μας έχουν κοινοποιήσει στο παρελθόν παιδιά περιλαμβάνουν ιστορίες, πεδία ελεύθερου κειμένου, σχέδια που επιτρέπουν την εισαγωγή πληροφοριών με κείμενο ή με το χέρι, φωτογραφίες του παιδιού σας, αρχεία ήχου, αρχεία βίντεο ή οποιονδήποτε άλλο τύπο περιεχομένου ή άλλα μόνιμα αναγνωριστικά που ευκρινώς ταυτοποιούν το παιδί με κάποιο τρόπο. Αν, σε συνδυασμό με τη συλλογή περιεχομένου που περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες, σκοπεύουμε επίσης να κοινοποιήσουμε το περιεχόμενο δημοσίως ή σε κάποιο τρίτο μέρος για δική του χρήση, θα ζητήσουμε από τον γονέα ή κηδεμόνα την ‘επαληθεύσιμη γονική συναίνεση’ (που αποτελεί γονική συναίνεση υψηλότερου επιπέδου).

  • Όταν τα παιδιά λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς και κληρώσεις

    Αν ένα παιδί θέλει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό, ζητάμε τις προσωπικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε για τη συμμετοχή του παιδιού. Συνήθως ζητάμε μόνο το μικρό όνομα του παιδιού (για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα παιδιά της ίδιας οικογένειας) και τη διεύθυνση email του γονέα ή κηδεμόνα (ώστε να τηρούμε τις νομικές απαιτήσεις για την ειδοποίηση του υπευθύνου ενήλικα). Θα επικοινωνήσουμε με τον γονέα μόνο αν το παιδί κερδίσει στον διαγωνισμό ή την κλήρωση για να μάθουμε πού θα στείλουμε το βραβείο. Αν ο διαγωνισμός ζητάει από το παιδί να δημιουργήσει περιεχόμενο για να συμμετάσχει, ενδέχεται να πρέπει να ζητήσουμε εκ των προτέρων γονική συναίνεση με email για να διασφαλίσουμε ότι πληρούμε τις απαιτήσεις απορρήτου για περιεχόμενο που έχουν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά (δείτε τις πληροφορίες παραπάνω σχετικά με το περιεχόμενο που δημιουργούν τα παιδιά). Χωρίς συναίνεση, τα παιδιά δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς μας.

  • Όταν τα παιδιά λαμβάνουν email από εμάς

    Ενδέχεται να πρέπει να ζητήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας του παιδιού τους (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης email τους) ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που μας έκαναν. Για την εκπλήρωση νομικών απαιτήσεων σε όλο τον κόσμο, θα διαγράψουμε οποιαδήποτε πληροφορία έχουμε για το παιδί αμέσως μόλις αποσταλεί η απάντηση. Αν χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με το παιδί για δεύτερη φορά, για παράδειγμα, προς απάντηση επιπλέον ερωτήσεων, θα ζητήσουμε τη διεύθυνση email του γονέα ή κηδεμόνα του. Τότε θα κρατήσουμε τα στοιχεία διαδικτυακής επικοινωνίας του παιδιού μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να εκπληρώσουμε το αίτημά του και δεν θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες για κανέναν άλλο λόγο. Σε περίπτωση που χρειαζόμαστε στοιχεία διαδικτυακής επικοινωνίας του παιδιού για συνεχιζόμενη επικοινωνία, θα ζητήσουμε τη διεύθυνση email του γονέα ή κηδεμόνα το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορούμε να ενημερώσουμε τον ενήλικα σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγουμε και να δώσουμε στον γονέα την επιλογή να μας ζητήσει να σταματήσουμε τη συλλογή δεδομένων. Οι γονείς ή κηδεμόνες μπορούν να επιλέξουν να απαλλαγούν από αυτή την επικοινωνία την οποία έχουμε με το παιδί τους ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας τις οδηγίες κατάργησης εγγραφής που περιλαμβάνονται σε κάθε επικοινωνία (αν υπάρχουν περισσότεροι από έναν τύποι επικοινωνίας, ενδέχεται να πρέπει ο ενήλικας να καταργήσει την εγγραφή σε κάθε έναν ξεχωριστά). Εναλλακτικά, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών LEGO.

  • Όταν τα παιδιά λαμβάνουν ειδοποιήσεις push σε εφαρμογές

    Πολλές εφαρμογές στέλνουν ‘ειδοποιήσεις push’ στα κινητά τηλέφωνα ή συσκευές των πελατών τους για να τους ειδοποιήσουν για ενημερώσεις (μερικές φορές ακόμα και όταν η εφαρμογή δεν βρίσκεται σε χρήση). Μερικές από τις εφαρμογές μας έχουν σχεδιαστεί να χρησιμοποιούνται από παιδιά. Ζητάμε από τα παιδιά να δώσουν τη διεύθυνση email του γονέα ή κηδεμόνα τους, ώστε να ενημερώσουμε τον ενήλικα σχετικά με το αίτημα του παιδιού τους πριν αποστείλουμε στα παιδιά ειδοποιήσεις push από τις εφαρμογές μας. Δεν συνδέουμε το αναγνωριστικό της συσκευής με οποιαδήποτε άλλη προσωπική πληροφορία χωρίς γονική συναίνεση. Αν θελήσετε να σταματήσει το παιδί σας να λαμβάνει ειδοποιήσεις push από κάποια εφαρμογή μας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στη συσκευή που χρησιμοποιεί το παιδί σας.

  • Όταν συλλέγουμε πληροφορίες τοποθεσίας

    Μερικοί από τους ιστοτόπους, κανάλια και εφαρμογές μας έχουν σχεδιαστεί για παιδιά. Ζητούμε τη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα μέσω email πριν συλλέξουμε πληροφορίες για την οδό, τη διεύθυνση ή τις συντεταγμένες ενός παιδιού. Αυτό γίνεται επειδή τέτοιες πληροφορίες μας δίνουν τη δυνατότητα να ταυτοποιήσουμε κάποιο συγκεκριμένο παιδί. Αντίθετα, δεν ζητάμε γονική συναίνεση για να συλλέξουμε πληροφορίες για την πόλη, τη χώρα ή την περιοχή του παιδιού με την προϋπόθεση ότι δεν συνδέονται απευθείας με το συγκεκριμένο παιδί. Κι αυτό γιατί τέτοιες γενικές πληροφορίες δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να ταυτοποιήσουμε κάποιο συγκεκριμένο παιδί. Αν θελήσετε να σταματήσουμε τη συλλογή αυτού του τύπου πληροφοριών τοποθεσίας, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στη συσκευή που χρησιμοποιεί το παιδί σας ανά πάσα στιγμή. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών LEGO.

  • Όταν συλλέγουμε ‘μόνιμα αναγνωριστικά’

    Για να μπορούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες των διαδικτυακών καναλιών μας πιο συναφείς και εξατομικευμένες διαδικτυακές εμπειρίες, συλλέγουμε αυτόματα μερικούς τύπους πληροφοριών (π.χ. πληροφορίες για διευθύνσεις IP, αναγνωριστικό κινητής συσκευής, προγράμματα περιήγησης, φορείς παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο, σελίδες αναφοράς, σελίδες εξόδου, συχνότητα επισκεπτών, λειτουργικά συστήματα, σφραγίδες ημερομηνίας, σφραγίδες ώρας και δεδομένα clickstream). Συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως cookies, εικονοστοιχεία (pixels), flash cookies, web beacons και άλλα μοναδικά αναγνωριστικά (ο ορισμός των οποίων δίνεται στην ενότητα Πολιτική Cookies της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου). Ενδέχεται να συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες εμείς οι ίδιοι ή να ζητήσουμε από κάποιο τρίτο μέρος να επεξεργαστεί τα δεδομένα για λογαριασμό μας. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να παρέχουμε στα παιδιά πρόσβαση σε διαδικτυακά χαρακτηριστικά και δραστηριότητες, να εξατομικεύουμε το περιεχόμενο, να βελτιώνουμε τα διαδικτυακά κανάλια μας, να αναλύουμε την απόδοση του διαδικτυακού καναλιού μας και να δημιουργούμε ανώνυμες αναφορές. Αν θελήσουμε να συλλέξουμε δεδομένα παιδιών για οποιονδήποτε άλλο λόγο, θα επικοινωνήσουμε εκ των προτέρων με τον γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού για συναίνεση. Μπορείτε να βρείτε έναν κατάλογο φορέων τρίτων μερών που συλλέγουν ‘μόνιμα αναγνωριστικά’ στους ιστοτόπους και εφαρμογές μας στην Πολιτική Cookies που διαθέτουμε.

Σε περίπτωση που κατά λάθος συλλέξουμε δεδομένα παιδιών

Αν ανακαλύψουμε ότι ακούσια συλλέξαμε πληροφορίες από ένα παιδί με τρόπο που δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Νόμου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), θα διαγράψουμε τις πληροφορίες αμέσως.

Αίτηση για γονική συναίνεση

Αίτηση για συναίνεση χαμηλού επιπέδου μέσω email
Αν χρειαστεί να συλλέξουμε προσωπικές πληροφορίες ενός παιδιού, θα ζητήσουμε γονική συναίνεση σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις του νόμου COPPA. Θα στείλουμε στον γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού email που θα εξηγεί τις πληροφορίες που συλλέγουμε, πώς σκοπεύουμε να τις χρησιμοποιήσουμε και θα ζητήσουμε από τον γονέα να συναινέσει ή όχι. Αν δεν λάβουμε γονική συναίνεση μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα διαγράψουμε όλες τις πληροφορίες που συλλέξαμε από το παιδί συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του ενήλικα τα οποία ζητήσαμε ώστε να ζητήσουμε τη συναίνεση.

Αίτηση για επαληθεύσιμη συναίνεση υψηλού επιπέδου

Αν θελήσουμε να κοινοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες ενός παιδιού δημοσίως ή σε κάποιο τρίτο μέρος, θα ζητήσουμε γονική συναίνεση υψηλότερου επιπέδου από την αίτηση μέσω email που περιγράφεται παραπάνω. Ενδέχεται να ζητήσουμε επαλήθευση μέσω πιστωτικής κάρτας ή άλλης μεθόδου πληρωμής (που ενέχει κάποια ονομαστική χρέωση), επαλήθευση μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης με εκπαιδευμένο εκπρόσωπο της εξυπηρέτησης πελατών ή υπογεγραμμένη φόρμα συναίνεσης η οποία θα αποσταλεί σε εμάς ταχυδρομικά, συνημμένη σε email ή μέσω fax. Ενδέχεται να δώσουμε στον γονέα ή κηδεμόνα έναν αριθμό PIN ή κωδικό πρόσβασης τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε μελλοντικές επικοινωνίες για να επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του ενήλικα.

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο γονέας ή κηδεμόνας δεν έχει ειδοποιηθεί για συναίνεση

Αν ένα παιδί ηλικίας κάτω των 16 ετών αποκτήσει πρόσβαση σε διαδικτυακό κανάλι που έχει σχεδιαστεί για παιδιά χρησιμοποιώντας μια ηλικιακή πύλη, θα στείλουμε email στον γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού πριν συλλέξουμε τυχόν προσωπικές πληροφορίες από το παιδί. Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας συμμετέχει σε διαδικτυακή δραστηριότητα που συλλέγει τις προσωπικές πληροφορίες του και εσείς ή άλλος γονέας/κηδεμόνας δεν έχετε λάβει email που σας ενημερώνει ή ζητάει τη συναίνεσή σας, επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας στο privacy.officer@lego.com. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τις διευθύνσεις email που παρασχέθηκαν για γονική συναίνεση για κανέναν άλλο σκοπό εκτός και αν ο ενήλικας έχει επιλέξει ρητά τη λήψη email εμπορικής προώθησης ή έχει λάβει μέρος σε δραστηριότητα που επιτρέπει την επικοινωνία μέσω email.

Γονικές επιλογές και έλεγχοι

Ανά πάσα στιγμή, οι γονείς ή κηδεμόνες μπορούν να αρνηθούν τη χρήση και συλλογή από εμάς περαιτέρω προσωπικών πληροφοριών του παιδιού τους. Οι γονείς ή κηδεμόνες μπορούν να μας ζητήσουν να διαγράψουμε από τα αρχεία μας τις προσωπικές πληροφορίες που έχουμε συλλέξει σε σχέση με τον λογαριασμό του παιδιού τους. Καθώς οι προσωπικές πληροφορίες είναι απαραίτητες για ορισμένες υπηρεσίες, η διαγραφή των αρχείων ενός παιδιού ενδέχεται να οδηγήσει στη μη διαθεσιμότητα κάποιου λογαριασμού, ιδιότητας μέλους ή υπηρεσίας προς το παιδί στο μέλλον.

Αν κάποιο παιδί διαθέτει καταχωρημένο LEGO ID, οι γονείς ή κηδεμόνες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, να αλλάξουν ή να διαγράψουν τις προσωπικές πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από το παιδί τους ως εξής:

  • Χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του παιδιού τους για να συνδεθούν στον λογαριασμό LEGO ID του παιδιού τους
  • Επικοινωνώντας με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών LEGO

Αν προτιμάτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ενημερώστε μας για το όνομα χρήστη του παιδιού σας καθώς επίσης και για τον αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση email σας. Θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας ως γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού πριν επιτρέψουμε την πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες του παιδιού. Θα αποκριθούμε στο αίτημά σας εντός εύλογου χρονικού πλαισίου.

Αν προβούμε σε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιούμε Προσωπικές Πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από παιδί ηλικίας κάτω των 16 ετών, θα ενημερώσουμε τον γονέα ή κηδεμόνα του μέσω email και θα ζητήσουμε ‘επαληθεύσιμη γονική συναίνεση’ για τις νέες χρήσεις των προσωπικών πληροφοριών του παιδιού.

Κοινοποίηση πληροφοριών για τις οποίες έχουμε συναίνεση κοινοποίησης σε άλλους

Αν έχουμε λάβει γονική συναίνεση υψηλού επιπέδου για δημόσια κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών κάποιου παιδιού, ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες στους παρόχους υπηρεσιών μας ή τις δικαστικές αρχές. Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε πληροφορίες στους παρόχους υπηρεσιών μας συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών λύσεων λογισμικού, συνεργατών διαδικτυακής ασφάλειας και υπηρεσιών πελατών. Οι συμβάσεις που έχουμε συνάψει με αυτές τις εταιρείες διασφαλίζουν ότι χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα μόνο για τον συμφωνηθέντα σκοπό.

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες για την τήρηση νομικών διαδικασιών ή σε περίπτωση που η αποκάλυψη απαιτείται από το νόμο. Όπως επιτρέπεται από τη σχετική νομοθεσία, ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε από παιδιά για τα εξής:

  • Συμμόρφωση με αίτημα από τις αστυνομικές αρχές ή από δημόσια υπηρεσία (συμπεριλαμβανομένων σχολείων ή υπηρεσιών ανηλίκων) ή για την αποφυγή ποινικών ευθυνών
  • Αποκάλυψη που πιστεύουμε ότι ενδέχεται να σταματήσει τη διάπραξη εγκλήματος
  • Βοήθεια σε διερεύνηση που σχετίζεται με τη δημόσια ασφάλεια
  • Προστασία της ασφάλειας ενός παιδιού που χρησιμοποιεί τα διαδικτυακά κανάλια μας
  • Προστασία της τεχνολογίας των παρόχων μας υπηρεσιών ή ασφάλεια των ίδιων των διαδικτυακών καναλιών μας

Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να συναινέσουν στη συλλογή, χρήση και επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών του παιδιού τους χωρίς να πρέπει επίσης να συναινέσουν στην αποκάλυψη αυτών των πληροφοριών σε τρίτα μέρη. Δεν κοινοποιούμε πληροφορίες σε τρίτα μέρη παρά μόνο όπως περιγράφεται παραπάνω.

Οι υπάλληλοί μας

Είτε είστε ήδη εργαζόμενος είτε υποβάλλετε αίτηση για εργασία σε εμάς, θα επεξεργαστούμε συγκεκριμένες πληροφορίες που σχετίζονται με την εργασία και την αίτησή σας. Οι αρχές που περιλαμβάνονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύουν επίσης και στην εργασία και αίτησή σας.

Συνεργάτες LEGO

Ως Συνεργάτες LEGO ορίζουμε τις άλλες εταιρείες που συνεργάζονται με τον όμιλο LEGO Group. Επεξεργαζόμαστε πληροφορίες στις εταιρείες Συνεργατών LEGO για σκοπούς συνεργασίας και αξιολόγησης.

Ασφάλεια και ακεραιότητα δεδομένων

Η ασφάλεια, η ακεραιότητα και η εμπιστευτικότητα των πληροφοριών των πελατών είναι εξαιρετικά σημαντικές για εμάς. Χρησιμοποιούμε τεχνικά, διοικητικά και υλικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, χρήση και τροποποίηση. Όλες οι εξωτερικές διαβιβάσεις που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες γίνονται με τη χρήση κρυπτογραφημένης τεχνολογίας. Η διαχείριση πληροφοριών πιστωτικών καρτών γίνεται από εγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών που πληρούν τα πρότυπα PCI (Payment Card Industry) και διαθέτουν τις κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες.
Παρότι αναθεωρούμε τακτικά τις διαδικασίες ασφαλείας που διαθέτουμε και αξιολογούμε νέες τεχνολογίες και μεθόδους για να κάνουμε τα διαδικτυακά κανάλια μας πιο ασφαλή, κανένα μέτρο ασφαλείας δεν είναι τέλειο ή αδιάβλητο.

Οι πελάτες, εργαζόμενοι και συνεργάτες μας διαδραματίζουν και αυτοί σημαντικό ρόλο στην προστασία των πληροφοριών. Ενθαρρύνουμε τους πελάτες να επιλέγουν κωδικούς πρόσβασης που δύσκολα μπορεί να μαντέψει κανείς και να κρατούν μυστικούς τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε τυχόν ατέλειες ή ζητήματα στην ασφάλειά μας, επικοινωνήστε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών LEGO το συντομότερο δυνατόν.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε παραβίαση δεδομένων στην οποία υπάρχει κίνδυνος οι πληροφορίες πελατών να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά, θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις. Αν είναι απαραίτητο, θα επικοινωνήσουμε επίσης με τις αρχές προστασίας δεδομένων.

Διαβιβάσεις, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων ανά τον κόσμο

Ως εταιρεία με παγκόσμια παρουσία, ενδέχεται να διαβιβάσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας σε μεμονωμένες θυγατρικές του ομίλου LEGO Group ή σε τρίτα μέρη σε τοποθεσίες ανά τον κόσμο για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Κάθε φορά που οι προσωπικές πληροφορίες σας διαβιβάζονται, αποθηκεύονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς ή από εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες εκ μέρους μας, θα λάβουμε εύλογα μέτρα για να διαφυλάξουμε το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών σας. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιούμε ή αποκαλύπτουμε προσωπικές πληροφορίες, τηρούμε τους Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες μας, όταν αυτοί ισχύουν.

Οι Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες σάς παρέχουν ύψιστη ασφάλεια σε ό,τι αφορά τον τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών σας.

Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες και τοπικές νομικές απαιτήσεις

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι, ως ελάχιστη απαίτηση, χρησιμοποιούμε τα πρότυπα περί απορρήτου και ασφαλείας δεδομένων που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (“ΓΚΠΔ”) οπουδήποτε στον κόσμο συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε ή κοινοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας. Κάθε φορά που οι τοπικοί κανονισμοί σας απαιτούν κάτι περισσότερο από εμάς, θα προσαρμόσουμε αναλόγως την πρακτική μας για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή ανεξάρτητα από το μέρος του κόσμου στο οποίο βρίσκεστε! Για να αποδείξουμε τη δέσμευσή μας σε αυτή την υπόσχεση, εφαρμόζουμε τους λεγόμενους Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες με ισχύ από τον Ιούνιο 2016. Αυτοί οι κανόνες καθορίζονται από τις Ευρωπαϊκές αρχές δεδομένων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και θέτουν μερικά από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο σχετικά με τη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και κοινοποίηση δεδομένων.

Σημείωση για κατοίκους Καλιφόρνιας:

Αν είστε κάτοικος Καλιφόρνιας, επιτρέπεται δυνάμει του Άρθρου 1798.83 του Αστικού Κώδικα Καλιφόρνιας να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με την αποκάλυψη των προσωπικών πληροφοριών σας από ορισμένα μέλη του ομίλου LEGO Group σε τρίτα μέρη για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης των τρίτων μερών. Όσον αφορά αυτές τις οντότητες, η παρούσα πολιτική ισχύει μόνο ως προς τις δραστηριότητές τους εντός της Πολιτείας της Καλιφόρνιας

Σημείωση για κατοίκους Αυστραλίας:

Για λόγους συμμόρφωσης με την τοπική νομοθεσία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας, τα παρακάτω θα ισχύουν συμπληρωματικά στην πολιτική απορρήτου:

Γενικά, συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες απευθείας από εσάς, όπου αυτό είναι εύλογο και πρακτικό, αλλά μπορεί επίσης να αποκτήσουμε πληροφορίες από άλλες αξιόπιστες πηγές για να ενημερώσουμε ή να συμπληρώσουμε τις προσωπικές πληροφορίες που έχετε παράσχει ή που επεξεργαστήκαμε αυτόματα.

  • Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας για να σας ενημερώσουμε για τα προϊόντα και υπηρεσίες του ομίλου LEGO Group ή τρίτων μερών. Κατά καιρούς, εμείς και οι οντότητες του ομίλου LEGO Group καθώς και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες μας ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ταχυδρομείου, τηλεφώνου, email ή άλλων υπηρεσιών ηλεκτρονικής ανταλλαγής μηνυμάτων (όπως μηνύματα κειμένου, φωνής, ήχου ή εικόνας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αυτοματοποιημένων συστημάτων κλήσεων) για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων και ειδικών προσφορών). Αν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε πληροφορίες μάρκετινγκ ή προώθησης από εμάς και τις οντότητες του ομίλου LEGO Group ή τους συνεργάτες μας, μπορείτε να καταργήστε την εγγραφή σας ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν ορισμένα μηνύματα που σχετίζονται με τα αγαθά και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε και στα οποία δεν μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας.
  • Σε περίπτωση που ο όμιλος LEGO Group αντιμετωπίσει παραβίαση δεδομένων στην οποία ενέχονται οι πληροφορίες σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας αν υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης σε εσάς ή αν είμαστε δια νόμου υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο όμιλος LEGO Group θα είναι επίσης δια νόμου υποχρεωμένος να επικοινωνήσει με τις αρχές (προστασίας δεδομένων) όταν παρουσιάζεται παραβίαση προσωπικών πληροφοριών.
  • Θα λάβουμε μέτρα που είναι εύλογα για τις περιστάσεις (αν υπάρχουν) ώστε να καταστρέψουμε τις προσωπικές πληροφορίες ή να τις καταστήσουμε μη ταυτοποιήσιμες όταν δεν είναι πλέον απαραίτητες.


Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου

Ενδέχεται να αλλάξουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου για να συμπεριλάβουμε νέες τεχνολογίες, πρακτικές του κλάδου, ρυθμιστικές απαιτήσεις ή για άλλους σκοπούς. Θα παράσχουμε στους χρήστες πρότερη ειδοποίηση μέσω email και θα δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες στα διαδικτυακά κανάλια μας σε περίπτωση που αυτές οι αλλαγές είναι ουσιώδεις και θα ζητήσουμε τη συναίνεσή σας αν απαιτείται δια νόμου.

Κατηγορίες τρίτων προμηθευτών

Ο όμιλος LEGO Group συνεργάζεται με διάφορους αξιόπιστους συνεργάτες για να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε σε εσάς, τους επιχειρηματικούς συνεργάτες και τους εργαζομένους μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι κατά καιρούς θα χρειαστεί να επιτρέπουμε σε τρίτα μέρη την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Για να έχετε μια γενική εικόνα, έχουμε κατηγοριοποιήσει τους τύπους των προμηθευτών που χρησιμοποιούμε και τους λόγους για τους οποίους τους χρησιμοποιούμε.

Ωστόσο, αν επιθυμείτε να μάθετε τι cookies αποθηκεύουμε στις συσκευές σας, δείτε τον λεπτομερή κατάλογο cookies τρίτων μερών.

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα μαζί με προμηθευτές στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Πάροχοι Υπηρεσιών IT

    Χρησιμοποιούμε διάφορους αξιόπιστους συνεργάτες ανά τον κόσμο για να μας παρέχουν υπηρεσίες ΙΤ και υπηρεσίες διαχείρισης συστημάτων - τόσο σε σχέση με τις δραστηριότητές μας προς πελάτες και συνεργάτες, όσο και με τα εσωτερικά μας συστήματα ΙΤ και διαχείρισης.

  • Παγκόσμιος πάροχος πληρωμών και συνεργάτες επεξεργασίας

    Για τη διασφάλιση ασφαλούς και αποτελεσματικής διαδικασίας πληρωμών διαδικτυακά, στα καταστήματά μας ή μέσω τιμολόγησης ή χρηματικών εμβασμάτων.

  • Συνεργάτες αποθήκευσης σε cloud

    Αποθηκεύουμε τα δικά μας και τα δικά σας δεδομένα σε ασφαλή κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

  • Συνεργάτες και οργανισμοί πρόληψης και ανίχνευσης απάτης

    Συνεργάζονται με τον όμιλο LEGO Group για να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος LEGO Group δεν εξαπατάται.

  • Συνεργάτες αποθήκευσης, συσκευασίας, αποστολής και παράδοσης

    Μας βοηθούν να παραδώσουμε τα προϊόντα μας στους πελάτες και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο.

  • Συνεργάτες εκτύπωσης και ταχυδρόμησης καταλόγων

    Μας βοηθούν να διασφαλίσουμε ότι παραλαμβάνετε καταλόγους και περιοδικά.

  • Συνεργάτες μάρκετινγκ

    Για να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε στοχευμένες και εξατομικευμένες διαφημίσεις, προωθητικές ενέργειες και καμπάνιες όταν αλληλεπιδράτε με την LEGO στις διαδικτυακές πλατφόρμες μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα καταστήματα ή αλλού.

  • Συνεργάτες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

    Για να είναι παρόντες και να σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με τον όμιλο LEGO Group στις πλατφόρμες όπου βρίσκεστε.

  • Προμηθευτές ερευνών, ερωτηματολογίων και επανεξέτασης προϊόντων

    Μας βοηθούν να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε τα εξαιρετικά σημαντικά σχόλιά σας σχετικά με την LEGO® εμπειρία σας!

  • Φορολογικές και τελωνειακές αρχές, ρυθμιστικές αρχές και λοιπές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο

    Οι οποίες απαιτούν την αναφορά των δραστηριοτήτων επεξεργασίας σε ορισμένες περιπτώσεις.

  • Επαγγελματικοί σύμβουλοι

    Περιλαμβάνουν δικηγόρους, τραπεζικούς, ελεγκτές και ασφαλιστές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές, τραπεζικές, νομικές, ασφαλιστικές και λογιστικές υπηρεσίες στον όμιλο LEGO Group.