Fortrolighedspolitik

Senest ændret: 20. juni 2018

TRUSTe

Vores fortrolighedspolitik

Velkommen til vores fortrolighedspolitik! Det er skønt, at du gerne vil vide mere om, hvordan vi holder dine oplysninger sikre. Denne politik giver dig oplysninger om, hvordan vi passer på dine personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside (uanset hvor du besøger den fra) eller benytter vores tjenester eller vores apps. Politikken fortæller dig også om dine privatlivsrettigheder, og hvordan loven beskytter dig.

Så hvis du leder efter flere oplysninger om, hvordan vi indsamler, lagrer, anvender og deler de personoplysninger, som vi indsamler om dig, er du kommet til det rette sted!

Lad os starte med et par praktiske men meget vigtige detaljer, som du skal være opmærksom på!

Hvem er vi?

LEGO Koncernen består af flere forskellige juridiske enheder rundt omkring i hele verden. Læs mere om LEGO Koncernen her https://www.LEGO.com/aboutus

Denne fortrolighedspolitik er udstedt på vegne af alle selskaber i LEGO Koncernen. Alle selskaber i LEGO Koncernen har besluttet, at det danske selskab LEGO System A/S er vores globale dataansvarlige (den enhed, der er ansvarlig for håndtering af data). Så når vi skriver “vi”, “os” eller “vores” i denne politik, mener vi faktisk LEGO System A/S.

Sådan kontakter du os

Vi har udpeget en databeskyttelsesrådgiver (“DPO”), der har ansvaret for at føre tilsyn med spørgsmål om denne fortrolighedspolitik. Hvis du har spørgsmål om denne politik, kan du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på:

LEGO System A/S
Aastvej 1,
7190 Billund,
Danmark
Att: Databeskyttelsesrådgiver
Eller pr. e-mail: privacy.officer@LEGO.com
Telefon: +42 0 312 778 197

Inkluder venligst dit navn og eventuelt navnet på det relevante selskab i LEGO Koncernen, hvis du kender det. Hvis ikke, er det helt i orden, og vi vil da behandle din forespørgsel som direkte relateret til LEGO System A/S.

Dine rettigheder som en person, vi har lagret personoplysninger om (registreret person)

Du kan selv foretage ændringer i dine kontooplysninger ved at redigere dem via dine kontoindstillinger. Hvis du f.eks. ønsker at afmelde nyhedsbreve eller markedsføring pr. e-mail, kan du gøre det via linket i disse e-mails. Hvis du ønsker at slette gemte cookies, kan du se i vores cookiepolitik, hvordan du gør det (mere om det senere i politikken under Cookies).

Når vi er i besiddelse af eller behandler dine personoplysninger, har du altid følgende rettigheder:

  1. Ret til indsigt – du har ret til at anmode om en kopi af de oplysninger, vi har om dig.
  2. Ret til berigtigelse – du har ret til at redigere forkerte eller ufuldstændige oplysninger, som vi har om dig.
  3. Ret til at blive glemt – i nogle tilfælde kan du bede om, at de oplysninger, vi har om dig, bliver slettet fra vores register. Hvis det er lovmæssigt pålagt, at vi beholder oplysningerne, eller hvis det er umuligt eller urimeligt, sletter vi ikke oplysningerne, men vi beholder dem kun, så længe det er nødvendigt, og vi har tidsbegrænsninger i vores datasystemer.
  4. Ret til begrænsning af behandling – i nogle tilfælde har man ret til at begrænse behandling.
  5. Ret til dataportabilitet – du har ret til at få de oplysninger, vi har om dig, overført til en anden organisation.
  6. Indsigelsesret – du har ret til at gøre indsigelse mod bestemte typer anvendelse af dine oplysninger, som f.eks. i forbindelse med direkte markedsføring.
  7. Ret til at gøre indsigelse mod automatisk behandling af oplysninger, herunder profilering – du har også ret til, at en computer ikke direkte skal foretage beslutninger om dig (det omfatter ikke generel markedsføring baseret på alder eller køn).
  8. Ret til domstolskontrol – hvis vi afviser din anmodning i forbindelse med ret til indsigt, giver vi dig en grund til dette. Du har ret til at klage.

En ting bør du vide, før du kontakter os. Vores sider og apps kan indeholde links til andre sider, der ikke er ejet eller kontrolleret af os. Det kan f.eks. være sociale medier. Vi er ikke ansvarlige for sådanne siders politikker om beskyttelse af personoplysninger, så hvis du har spørgsmål om disse sider, bør du kontakte siden direkte. Vi vil også gerne opfordre dig til at være opmærksom og læse andre siders fortrolighedspolitikker, da det er meget sandsynligt, at de indsamler, lagrer, anvender og deler dine personoplysninger.

Klager vedrørende vores adfærd

Du har ret til at klage, hvis du ikke føler, at LEGO Koncernen lever op til sit ansvar med hensyn til beskyttelse af personoplysninger.

Vi har en global databeskyttelsesrådgiver hos LEGO Koncernen, der tager din klage meget alvorligt. Du kan kontakte vores globale databeskyttelsesrådgiver på denne e-mailadresse: privacy.officer@lego.com. Vi sender dig en bekræftelse inden for 5 dage og gør vores bedste for at behandle sagen inden for 1 måned. Hvis din sag er vanskelig eller kræver meget arbejde, kan det tage længere tid, men vi holder dig orienteret.

Du har også altid ret til at klage til myndighederne, men da vi tager beskyttelse af personoplysninger meget alvorligt, ville vi sætte meget pris på, at du kontakter os. Den myndighed, der har ret til at føre opsyn med os, er Datatilsynet. Du kan få flere oplysninger på deres hjemmeside: https://www.datatilsynet.dk/.

Du kan klage over:

  1. hvordan dine personoplysninger er blevet behandlet
  2. hvordan din anmodning om dataindsigt er blevet håndteret
  3. hvordan din klage er blevet håndteret
  4. indsigelse mod enhver beslutning foretaget efter en klage.


Vores regler vedrørende indsamling af oplysninger

Vi tager dit privatliv alvorligt, så vi beder kun om de oplysninger, vi har brug for, så vi kan yde den bedste service.

Når vi indsamler kunders oplysninger, sørger vi for følgende:

  • Vi beder om tilladelse til indsamling af oplysninger.
  • Vi bruger kun oplysningerne til det aftalte formål og i det tidsrum, hvor det er nødvendigt.
  • Vi opfylder som minimum de lokale databeskyttelseslove i det land, hvor vi yder en tjeneste via vores hjemmeside eller vores apps.
  • Vi beholder oplysninger, som det er lovmæssigt påkrævet, at vi har i vores register.
  • Vi forklarer, hvorfor vi har brug for oplysningerne, og hvordan vi vil bruge dem (medmindre vi har en retmæssig grund til ikke at gøre dette).
  • Vi kontrollerer og opdaterer regelmæssigt personoplysninger (vi vil muligvis også krydstjekke oplysningerne i forhold til en anden database for at sikre, at oplysningerne er korrekte).
  • Vi deler ikke oplysningerne med nogen, medmindre vi har en lovlig og berettiget grund, eller vi har tilladelse fra dig eller, hvis du er et barn under 16 år, fra dine forældre.


Indsamling af oplysninger via vores onlinekanaler

Vi indsamler personlige og anonyme oplysninger fra dig, når du besøger en af siderne på vores domæne LEGO.com, eller når du bruger en af vores apps. Når du besøger vores onlinekanaler, kan du tjekke, om vi indsamler oplysninger, i sidens vilkår og betingelser.

Vi modtager også oplysninger via en tredjepart, når du besøger vores side på sociale medier (f.eks. Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, WeChat etc.).

Typer af personoplysninger, som vi indsamler

Når du besøger en af disse onlinekanaler, vil vi muligvis indsamle følgende:

  • Registreringsoplysninger, som vi bruger til at hjælpe dig med at oprette en konto (f.eks. navn, land, køn, fødselsdato, e-mailadresse, brugernavn og adgangskode).
  • Betalings- eller transaktionsoplysninger, som vi bruger, når du køber produkter eller bruger onlinetjenester (f.eks. adresse, telefonnummer eller kreditkortnummer).
  • Oplysninger om geografisk placering eller din IP-adresse, som vi bruger til at give dig relevant onlineindhold.
  • Oplysninger, som du har delt offentligt på vores fora.
  • Oplysninger, som du har sendt til en person eller en gruppe via vores meddelelses-, chat- eller posttjenester.
  • Oplysninger, som du giver, når du bruger vores egne onlinekanaler eller tredjepartskanaler (som f.eks. sociale netværk), eller hvis du linker din LEGO registreringskonto til en tredjepartsplatform.


Derfor har vi brug for at behandle personoplysninger

I juridiske vendinger beskriver den måde, vi “behandler oplysninger” på, hvordan vi indsamler, lagrer, anvender, deler og sletter de oplysninger, vi modtager fra kunder. Når du deler dine personoplysninger med os via vores onlinekanaler, behandler vi dine oplysninger som beskrevet i denne Fortrolighedspolitik.

Da vi er en global virksomhed, der sælger legetøj direkte til kunder og tilbyder mange forskellige oplevelser for vores fans, har vi brug for at behandle kunders personoplysninger, så:

  • Kunder kan købe produkter fra vores online LEGO Shop og få dem leveret, hvor de ønsker det.
  • Kunder kan registrere sig til konti og tjenester, som de ønsker at bruge.
  • Kunder kan bruge online og offline LEGO oplevelser, som vi har skabt til dem.
  • Kunder kan dele oplysninger i vores offentlige fora.
  • Vi kan sende kunder de oplysninger, som de har bedt os om, eller besvare deres spørgsmål.
  • Vi kan bede kunder om at give os feedback på vores tjenester via spørgeskemaer og meningsmålinger.
  • Vi kan give vores kunder relevante markedsføringsoplysninger om vores produkter.

Husk altid, at hvis du bruger en LEGO tjeneste via en tredjepartskanal, såsom sociale medier, eller en LEGO app, kan dine personoplysninger også blive behandlet af denne tredjepart i henhold til dennes egne processer til beskyttelse af personoplysninger.

Vi vil muligvis bruge automatisk beslutningstagning ved behandlingen af dine personoplysninger i forbindelse med nogle tjenester og produkter. Et eksempel er vores foranstaltninger til forebyggelse og afsløring af bedrageri på shop.LEGO.com. Du kan bede om en manuel gennemgang af nøjagtigheden af en automatiseret beslutning, hvis du er utilfreds med den.

Sådan behandler vi personoplysninger

Når du besøger vores onlinekanaler, eller når du bruger tredjepartssider eller -platforme, bruger vi teknologi som cookies, flash-cookies, pixels og webbeacons til at behandle dine personoplysninger.

Se vores Cookiepolitik for at få flere oplysninger, herunder oplysninger om, hvordan du kan slette cookies, der er placeret på din enhed, og hvordan du kan forhindre dem i overhovedet at blive placeret der!

Vær opmærksom på, at hvis du aktiverer en funktion til at forhindre cookies på din enhed, vil nogle af vores tjenester og funktionaliteter på hjemmesiden ikke længere fungere.

Vi indsamler også oplysninger fra andre betroede kilder, så vi kan opdatere eller føje til de personoplysninger, som vi selv har indsamlet.

Deling af oplysninger med betroede datterselskaber (andre LEGO selskaber)

Vores datterselskaber (de andre selskaber inden for LEGO Koncernen) har nogle gange brug for adgang til dine oplysninger for at kunne tilbyde dig tjenester på vores vegne. Da LEGO Koncernen går meget op i dit privatliv, har vi besluttet at implementere den samme beskyttelse af private oplysninger over hele verden, så du kan føle dig sikker, uanset hvilket selskab i LEGO Koncernen der anvender dine oplysninger. Juridisk vil andre selskaber i LEGO Koncernen dermed handle som “databehandlere” og vil være underlagt databeskyttelseslove. De har brug for dine personoplysninger, så de kan:

  • levere produkter og tjenester, som du har bedt om
  • komme i kontakt med dig vedrørende din konto eller transaktioner
  • sende dig oplysninger om vores sider, apps og politikker
  • sende dig de nyhedsbreve, som du har tilmeldt dig (du kan framelde dig når som helst)
  • behandle oplysninger, som datterselskabet er formelt forpligtet til at behandle på dine vegne, f.eks. gennemføre en ordre, som du har afgivet, håndtere din aktivitet på din LEGO ID-konto eller oplysninger om din VIP-konto
  • identificere, vurdere og stoppe aktiviteter, der muligvis overtræder vores politikker eller overtræder loven.


Deling af oplysninger på offentlige fora og chat

Da vores offentlige fora og chattjenester kan læses af hvem som helst, vil personoplysninger, som du deler der, være offentligt tilgængelige. Hvis du gerne vil have os til at slette eventuelle personoplysninger fra offentlige områder på siden, bedes du e-maile vores Kundeservice. Hvis vi af en eller anden årsag ikke kan fjerne dine personoplysninger, fortæller vi dig hvorfor. Hvis du er under 16 år gammel, har du brug for tilladelse fra en forælder eller en værge til at bruge vores offentlige fora eller chatfunktioner.

Deling af dit LEGO ID

Du kan bruge dit LEGO ID på vores betroede partneres tredjepartshjemmesider, så du kan spille virtuelle spil uden at oprette en separat konto. Hvis du vælger at bruge dit LEGO ID, vil vi have adgang til nogle oplysninger, som du giver til tredjepartshjemmesider. Vi vil indsamle, lagre, anvende og behandle disse oplysninger i henhold til denne Fortrolighedspolitik. Tredjepartssider vil også få adgang til nogle oplysninger fra din LEGO ID-profil, så du kan deltage i oplevelser på deres side. Læs deres politik om beskyttelse af personoplysninger, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan de anvender dine oplysninger.

Deling af oplysninger på sociale medier (funktioner) og widgets

Nogle af vores hjemmesider kan indeholde links til sociale medier, såsom Facebook-knappen “synes godt om”, widgets som knappen “Del dette” og interaktive miniprogrammer. Hvis du klikker på et af disse links, kan funktionerne indsamle din IP-adresse og registrere, hvilken side du besøgte på det pågældende tidspunkt. Funktionerne bruger muligvis også cookies, så funktionen kan fungere korrekt. Funktioner relateret til sociale medier samt widgets er hostet af tredjeparter eller kan være hostet direkte på vores hjemmeside. Når du bruger disse funktioner og widgets, vil dine personoplysninger blive behandlet af den pågældende tredjepart i henhold til dennes egen fortrolighedspolitik.

Deling af oplysninger med andre selskaber

Se vores kategoriliste over betroede tredjeparter, som vi muligvis vil dele dine oplysninger med, her.
Vi deler ikke dine personoplysninger uden for LEGO Koncernen, med undtagelse af:

  • når vi skal håndhæve de brugervilkår eller politikker, som vi beder vores kunder om at acceptere
  • når vi skal beskytte vores kunders eller eksterne tredjepartspartneres sikkerhed, tryghed, rettigheder og ejendom
  • når vi skal overholde lovbestemte procedurer, eller hvis deling af oplysninger er påkrævet i henhold til lovgivningen
  • når vi beder andre selskaber, som kurerer, fragtvirksomheder, lagerudbydere, betalingsudbydere, it-platformsudbydere, udbydere af løsninger til forebyggelse og afsløring af bedrageri, meningsmålingsudbydere, produktkatalogudbydere og kundeserviceudbydere, om at levere tjenesteydelser på vores vegne. Vi har kontrakter med selskaberne for at sikre, at de kun bruger dine personoplysninger til de aftalte tjenesteydelser og opfylder de lovmæssige krav
  • når vi lagrer dine oplysninger, bruger vi sikre tjenester/faciliteter til skybaseret lagring. Vi har kontrakter med selskaber for at sikre, at de kun bruger dine personoplysninger til de aftalte tjenesteydelser og opfylder lovmæssige krav
  • hvis fusion, køb eller salg af aktiver nogensinde betyder, at vi har brug for at dele oplysninger med en tredjepart – vi vil i så fald e-maile dig og skrive en meddelelse på vores hjemmeside for at offentliggøre ændring af ejerskab, og vi vil også fortælle dig, hvordan dine oplysninger vil blive anvendt og give dig muligheder i forhold til dine personoplysninger
  • når du har givet os tilladelse til at dele dine oplysninger med tredjeparter, så de kan sende dig oplysninger om deres produkter og kampagner (du kan fravælge disse e-mails ved at kontakte vores team fra LEGO Kundeservice. I nogle tilfælde skal du muligvis også kontakte tredjeparten direkte)
  • når du har givet os tilladelse til at dele dine oplysninger med tredjeparter, så de kan give dig markedsføringsoplysninger og orientere dig om kampagner vedrørende vores produkter (som f.eks. personlig markedsføring via en social medieplatform). Du kan fravælge disse markedsføringsaktiviteter ved at redigere dine cookieindstillinger på din enhed. I nogle tilfælde skal du muligvis også kontakte tredjeparten direkte (på sociale medier skal du redigere dine privatlivsindstillinger og anmode om sletning af oplysninger indsamlet af tredjepartssiden)
  • når du har bedt os om at dele dine personoplysninger med tredjepartssider eller platforme, som f.eks. sociale netværkssider. Når de er blevet delt, vil dine personoplysninger blive behandlet af den pågældende tredjepart i henhold til dennes egne processer til beskyttelse af personoplysninger.


Så længe beholder vi dine personoplysninger

Vi beholder dine personoplysninger, så længe din konto er aktiv, eller så længe det er nødvendigt for at yde en service. Vi har såkaldte opbevaringspolitikker for hver af de kategorier af personoplysninger, som vi behandler.

Hvis du gerne vil slette din konto eller have os til at slette dine oplysninger, beholder vi kun oplysninger, som vi har brug for af juridiske årsager, til at løse tvister eller håndhæve vores aftaler.

Vores cookiepolitik

Cookies er små datafiler, din browser gemmer på din computer eller enhed. Selve cookien indeholder eller indsamler ingen oplysninger. Når den læses af en server via en webbrowser, kan den dog hjælpe et websted med at levere en mere brugervenlig tjeneste – f.eks. ved at huske tidligere købs- og kontooplysninger.

Som de fleste hjemmesider, indsamler vores onlinekanaler og vores apps nogle oplysninger (f.eks. oplysninger om IP-adresser, browsere, internetserviceudbydere, henvisende sider, udgangssider, operativsystemer, datostempler, tidsstempler og clickstream-data). Disse oplysninger vil ikke blive linket til andre oplysninger, som vi indsamler om dig, medmindre du har givet dit samtykke til dette.

Både vi og de tredjeparter, der hjælper os med at registrere forbrugsdata, bruger browserlagring, applagring, cookies, pixels, beacons, scripts og tags til at analysere tendenser, administrere hjemmesiden, registrere brugerbevægelse på hjemmesiden og indsamle demografiske oplysninger om vores overordnede brugerbase. Vi kan modtage rapporter om dette fra de tredjeparter, der hjælper os med at registrere forbrugsdata, individuelt og samlet. Læs vores komplette Cookiepolitik for at få flere oplysninger om cookies.

TRUSTe

Børns sikkerhed online

Vi lægger stor vægt på at sørge for, at børn er sikre online, og at vi har ekstra processer til beskyttelse af personoplysninger på plads for at holde vores yngre fans sikre, når de bruger vores onlinekanaler. Faktisk har nogle funktioner aldersspærring for at forhindre børn i utilsigtet at anvende disse funktioner. Vi gør også vores bedste for at sikre, at vi ikke forsætligt indsamler, lagrer, anvender eller behandler personoplysninger fra børn, der muligvis bruger disse funktioner uden deres forældres samtykke.

Vi har tilsluttet os et digitalt børnesikkerhedsprogram, der auditerer vores virksomhed årligt for at sikre, at vi overholder reglerne for, hvordan man interagerer med børn online.

Vi overholder også alle relevante love for børn mellem 13 og 18 år, og med hensyn til personoplysninger anser vi alle under 16 for at være børn.

Hvis du har spørgsmål eller overvejelser i forbindelse med vores Fortrolighedspolitik, kan du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på privacy.officer@lego.com.

Hvis du har en uafklaret betænkelighed vedrørende privatliv eller brug af personoplysninger, som vi ikke har håndteret på tilfredsstillende vis, bedes du kontakte vores USA-baserede tredjepartsudbyder af tvistbilæggelse (gratis) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Du kan få vist en liste over funktioner, som vores udbyder af tvistbilæggelse dækker, ved at klikke på seglet øverst i dette afsnit.

Når vi behandler personoplysninger fra børn, tager vi ekstra forholdsregler for at beskytte deres privatliv, herunder følgende:

  • Vi sørger for, at vi fortæller forældre, hvilke personoplysninger vi indsamler, lagrer, anvender og behandler fra deres barn, og forklarer, om vi deler disse oplysninger.
  • Vi opfylder lovmæssige krav ved at bede om forældres samtykke til at indsamle, anvende og behandle et barns oplysninger, og vi beder om samtykke til at sende deres børn oplysninger om vores produkter og tjenesteydelser.
  • Vi begrænser, hvordan vi indsamler, lagrer, anvender og behandler personoplysninger fra børn, så vi kun indsamler oplysninger, vi med rimelighed kan have brug for til deltagelse i en onlineaktivitet.
  • Vi giver forældre adgang til eller mulighed for at bede om adgang til personoplysninger, som vi har indsamlet fra deres barn – forældre kan også bede om, at deres børns personoplysninger bliver ændret eller slettet.


Indsamling og anvendelse af børns oplysninger

Selvom nogle af vores hjemmesider, kanaler og apps er designet til familier og brugere af alle aldre, er andre beregnet til primært at blive brugt af børn. Når vi indsamler personoplysninger fra et barn, beholder vi kun oplysningerne, så længe vi har brug for dem for at yde en service eller i det tidsrum, det er lovmæssigt påkrævet.

Selvom børn kan vælge, om de ønsker at dele deres oplysninger med os, er der funktioner på vores hjemmesider, der ikke fungerer, hvis de ikke har givet os deres oplysninger. Hvor der er brug for personoplysninger for at få funktioner til at fungere korrekt, beder vi kun om oplysninger, der med rimelighed kan kræves for at deltage i aktiviteten.

Her er nogle eksempler på tidspunkter, hvor vi indsamler oplysninger fra børn:

  • Når børn registrerer sig online

    Børn kan registrere sig på vores hjemmesider for at få adgang til forskellige tjenesteydelser, herunder indhold, spil og konkurrencer. I forbindelse med registreringen vil vi muligvis bede barnet om at angive e-mailadresse til forælder eller værge, barnets fornavn, køn, fødselsdato, brugernavn og adgangskode. Vi bruger disse oplysninger til sikkerheds- og meddelelsesformål. Vi opfordrer på det kraftigste børn til at vælge et brugernavn, der ikke omfatter personoplysninger.

  • Når børn deler indhold, de selv har skabt

    Nogle af vores hjemmesider gør det muligt for børn selv at skabe eller bruge indhold. Da det kun er nogle af disse funktioner, der kræver personoplysninger fra barnet, er det ikke alle aktiviteter, der kræver samtykke fra en forælder eller værge. Når en aktivitet potentielt gør det muligt for et barn at dele personoplysninger, gennemser vi enten indholdet selv og sørger for at personoplysninger fjernes, eller vi beder om tilladelse fra en forælder eller værge til at indsamle oplysningerne. Typer af personoplysninger, som børn tidligere har delt med os, omfatter historier, felter med fri tekst, tegninger med tekst eller håndskrevne oplysninger, fotografier af barnet, lydklip, filmfiler og andre typer indhold eller faste indikatorer, der tydeligt identificerer barnet på en eller anden måde. Hvis vi ud over at indsamle indhold, der omfatter personoplysninger, også planlægger at dele indholdet offentligt eller med en tredjepart til eget brug, vil vi bede forælderen eller værgen om “verificerbart forældresamtykke” (som er forældresamtykke på et højere niveau).

  • Når børn deltager i konkurrencer og lodtrækninger

    Hvis et barn ønsker at deltage i en konkurrence, beder vi om de personoplysninger, som vi har brug for i forbindelse med barnets deltagelse. Vi beder som regel kun om barnets fornavn (så vi kan kende forskel på børn fra samme familie) og en forælders eller værges e-mailadresse (så vi opfylder lovmæssige krav om at informere en ansvarlig voksen). Vi kontakter kun forælderen, hvis barnet vinder konkurrencen eller lodtrækningen, for at finde ud af, hvor vi skal sende præmien hen. Hvis barnet som et led i konkurrencen bliver bedt om at skabe indhold for at deltage, vil vi muligvis have behov for at bede om forældresamtykke pr. e-mail på forhånd for at sikre, at vi opfylder kravene til beskyttelse af personoplysninger vedrørende indhold, som børn selv har skabt (se oplysningerne ovenfor om børn, der skaber indhold). Uden samtykke vil børn ikke kunne deltage i vores konkurrencer.

  • Når børn modtager e-mails fra os

    Vi vil muligvis få brug for at bede om et barns kontaktoplysninger (inkl. e-mailadresse), så vi kan svare på et spørgsmål, som barnet har stillet os. For at overholde de lovmæssige krav rundt omkring i verden sletter vi oplysninger, vi har om barnet, så snart svaret er blevet sendt. Hvis vi har brug for at komme i kontakt med barnet en anden gang, f.eks. for at svare på yderligere spørgsmål, beder vi om en e-mailadresse fra forælder eller værge. Vi beholder kun barnets onlinekontaktoplysninger i det tidsrum, som det tager os at efterkomme anmodningen, og vi bruger ikke oplysningerne til andre formål. Hvis vi nogensinde har brug for barnets onlinekontaktoplysninger til vedvarende kommunikation, beder vi om en forælders eller værges e-mailadresse så tidligt som muligt, så vi kan holde den voksne informeret om de oplysninger, vi indsamler, og for at give forælderen mulighed for at bede os om at stoppe med at indsamle data. Forældre eller værger kan fravælge kommunikation, som vi har med deres barn, når som helst ved at følge afmeldingsinstrukserne i enhver kommunikation (hvis der er mere end én type kommunikation, skal den voksne fravælge dem enkeltvis). Alternativt kan de kontakte LEGO Kundeservice.

  • Når børn modtager push-meddelelser fra app

    Mange apps sender brugere “push-meddelelser” til kundernes mobiltelefoner eller enheder for at fortælle dem om opdateringer (nogle gange når appen ikke er i brug). Nogle af vores apps er designet til at blive brugt af børn. Vi beder børn om at give os deres forælders eller værges e-mailadresse, så vi kan fortælle den voksne om barnets anmodning, før vi sender børn push-meddelelser fra vores apps. Vi knytter ikke enhedens id til andre personoplysninger uden en forælders samtykke. Hvis du ønsker, at dit barn skal ophøre med at modtage push-meddelelser fra en af vores apps, kan du når som helst ændre indstillingerne på den enhed, som dit barn bruger.

  • Når vi indsamler oplysninger om geografisk placering

    Nogle af vores hjemmesider, kanaler og apps er designet til børn. Vi anmoder om samtykke fra en forælder eller værge pr. e-mail, før vi indsamler oplysninger om et barns gadenavn, adresse eller koordinater. Det gør vi, fordi disse oplysninger vil gøre os i stand til at identificere et specifikt barn. Vi kræver derimod ikke forældersamtykke for at indsamle oplysninger om et barns by, land eller region, så længe det ikke er knyttet direkte til det specifikke barn. Det gør vi, fordi disse generelle oplysninger ikke vil gøre os i stand til at identificere et specifikt barn. Hvis du ønsker, at vi stopper med at indsamle denne type oplysninger om geografisk placering, kan du når som helst ændre indstillingerne på den enhed, som dit barn bruger. Alternativt kan du kontakte LEGO Kundeservice.

  • Når vi indsamler “faste identifikatorer”

    For at vi kan give besøgende til vores onlinekanaler mere relevante og personlige onlineoplevelser, indsamler vi automatisk nogle typer oplysninger (f.eks. oplysninger om IP-adresser, identifikatorer for mobilenheder, browsere, internetserviceudbydere, henvisende sider, udgangssider, besøgsfrekvens, operativsystemer, datostempler, tidsstempler og clickstream-data). Vi indsamler disse oplysninger ved hjælp af teknologier som cookies, pixels, flash-cookies, webbeacons og andre unikke identifikatorer (som vi definerer i den del af Fortrolighedspolitik, der handler om vores cookiepolitik). Vi indsamler selv disse oplysninger eller beder en tredjepart om at behandle oplysningerne på vores vegne. Vi bruger disse oplysninger til at give børn adgang til onlinefunktioner og -aktiviteter, til at skræddersy indhold, til at forbedre vores onlinekanaler, til at analysere vores onlinekanals ydelse og til at skabe anonyme rapporter. Hvis vi nogensinde ønsker at indsamle børns oplysninger af en anden grund, kontakter vi barnets forælder eller værge for samtykke på forhånd. En liste over tredjepartsoperatører, der indsamler “persistente identifikatorer” på vores hjemmesider og apps, kan findes i vores Cookiepolitik.

Det sker der, hvis vi ved et uheld indsamler børns oplysninger

Hvis vi opdager, at vi utilsigtet har indsamlet oplysninger fra et barn på en måde, der ikke opfylder krav fra COPPA, sletter vi oplysningerne med det samme.

Anmodning om forældresamtykke

Anmodning om samtykke på lavt niveau pr. e-mail
Hvis vi ønsker at indsamle et barns personoplysninger, beder vi om forældresamtykke i henhold til de lovmæssige krav fra COPPA. Vi sender barnets forælder eller værge en e-mail, der forklarer, hvilke oplysninger vi indsamler, og hvordan vi planlægger at anvende dem, og beder forælderen om at give eller afvise sit samtykke. Hvis vi ikke modtager forældresamtykke inden for en rimelig tidsramme, sletter vi alle oplysninger, vi har indsamlet fra barnet, herunder den voksnes kontaktoplysninger, som vi bad om for at anmode om samtykke.

Anmodning om “verificerbart samtykke” på højt niveau

Hvis vi ønsker at dele et barns personoplysninger offentligt eller med en tredjepart, anmoder vi om et højere niveau af forældresamtykke end e-mailanmodningen beskrevet ovenfor. Vi vil muligvis bede om verifikation via kreditkort eller anden betalingsmetode (hvilket involverer et mindre gebyr), verifikation over telefon eller via videochat med en uddannet kundeservicemedarbejder eller en underskrevet samtykkeformular, der skal returneres til os pr. post, e-mailvedhæftning eller fax. Vi vil muligvis give forælderen eller værgen en pin- eller adgangskode, som de kan bruge ved fremtidig kommunikation til at bekræfte den voksnes identitet.

Hvis en forælder eller værge ikke er blevet kontaktet for samtykke

Hvis et barn, der er under 16 år, går ind på en onlinekanal, der er designet til børn og indeholder en aldersspærring, sender vi en e-mail til barnets forælder eller værge, før vi indsamler personoplysninger fra barnet. Hvis du tror, at dit barn deltager i en onlineaktivitet, der indsamler personoplysninger, og du eller en anden forælder/værge ikke har modtaget en e-mail, der informerer om dette eller anmoder om samtykke, bedes du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på privacy.officer@lego.com. Vi bruger ikke e-mailadresser givet til forældresamtykke til noget andet formål, medmindre den voksne udtrykkeligt har tilvalgt markedsførings-e-mails eller har deltaget i en aktivitet, der tillader e-mailkontakt.

Forældres valg og kontrol

Forældre eller værger kan når som helst afvise at tillade, at vi anvender og indsamler yderligere personoplysninger fra deres barn. Forældre eller værger kan bede os om at slette de personoplysninger, vi har indsamlet i forbindelse med deres barns konto, fra vores registre. Da personoplysninger er påkrævede ved nogle tjenesteydelser, kan sletning af et barns oplysninger betyde, at en konto, et medlemskab eller en tjeneste bliver utilgængelig for barnet fremover.

Hvis et barn har et registreret LEGO ID, kan forældre eller værger få adgang til, ændre eller slette de personoplysninger, vi har indsamlet fra deres barn, på følgende måde:

  • ved at bruge barnets brugernavn og adgangskode til at logge på barnets LEGO ID-konto
  • ved at kontakte vores team fra LEGO Kundeservice.

Hvis du foretrækker at kontakte os, skal du oplyse dit barns brugernavn sammen med dit eget telefonnummer og din egen e-mailadresse. Vi får brug for at bekræfte din identitet som forælder eller værge til barnet, før vi giver adgang til barnets personoplysninger. Vi besvarer din henvendelse inden for en rimelig tidsperiode.

Hvis vi foretager væsentlige ændringer i, hvordan vi anvender personoplysninger indsamlet fra et barn under 16 år, informerer vi deres forælder eller værge pr. e-mail og beder om “verificerbart forældresamtykke” for den nye anvendelse af barnets personoplysninger.

Deling af oplysninger, som vi har samtykke til at dele med andre

Hvis vi har modtaget forældresamtykke på højt niveau til at dele et barns personoplysninger offentligt, vil vi muligvis også dele personoplysninger med vores tjenesteudbydere eller retslige myndigheder. Vi vil muligvis dele oplysninger med vores tjenesteudbydere, herunder softwareløsningsvirksomheder, onlinesikkerhedspartnere og kundeserviceudbydere. Vores kontrakter med disse virksomheder sikrer, at de kun anvender personoplysninger til det aftalte formål.

Vi vil muligvis dele personoplysninger, når vi skal overholde lovbestemte procedurer, eller hvis deling af oplysninger er påkrævet i henhold til gældende lovgivning. Hvis det er tilladt i henhold til relevante love, vil vi muligvis også dele personoplysninger indsamlet fra børn til følgende:

  • for at imødekomme en anmodning fra en retsmyndighed eller et offentligt agentur (herunder skoler eller børneordninger) for at undgå erstatningsansvar
  • for at foretage en afsløring, som vi mener kan forhindre en forbrydelse i at finde sted
  • for at hjælpe med en undersøgelse forbundet med offentlig sikkerhed
  • for at beskytte sikkerheden hos et barn, som bruger vores onlinekanaler
  • for at beskytte vores tjenesteudbyderes teknologi eller selve vores onlinekanalers sikkerhed.

Forældre har ret til at give deres samtykke til indsamling, anvendelse og behandling af deres barns personoplysninger uden også at skulle give samtykke til afsløring af oplysninger til tredjeparter. Vi deler ikke oplysninger med tredjeparter ud over det, der er beskrevet ovenfor.

Vores medarbejdere

Uanset om du er en eksisterende medarbejder eller ansøger om et job hos os, vil vi behandle specifikke oplysninger, der er relevante for din ansættelse og ansøgning. Principperne i denne Fortrolighedspolitik vil også gælde for din ansættelse og ansøgning.

LEGO partnere

Vi definerer LEGO partnere som andre selskaber, der gør forretning med LEGO Koncernen. Vi behandler oplysninger om vores LEGO partnervirksomheder til samarbejds- og evalueringsformål.

Datasikkerhed og -integritet

Kundeoplysningers sikkerhed, integritet og fortrolighed er yderst vigtige for os. Vi bruger tekniske, administrative og fysiske sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte personoplysninger mod uautoriseret adgang, offentliggørelse, anvendelse og ændring. Alle eksterne overførsler, der indeholder personoplysninger, udføres ved hjælp af krypteringsteknologi. Kreditkortoplysninger håndteres af godkendte tjenesteudbydere, der opfylder PCI-standarder (Payment Card Industry) og anvender passende sikkerhedsforanstaltninger.
Selvom vi regelmæssigt gennemgår vores sikkerhedsprocedurer og evaluerer ny teknologi og nye metoder til at gøre vores onlinekanaler mere sikre, er der ikke nogen sikkerhedsforanstaltninger, der er perfekte eller uigennemtrængelige.

Vores kunder, medarbejdere og partnere spiller også en vigtig rolle i beskyttelsen af oplysninger. Vi opmuntrer kunder til at vælge adgangskoder, der er vanskelige for andre at gætte, og at de holder deres personlige adgangskoder hemmelige.

Hvis du bemærker mangler eller problemer i vores sikkerhed, må du meget gerne kontakte LEGO Kundeservice så hurtigt som muligt.

Hvis vi nogensinde oplever et brud på datasikkerheden, hvor kundeoplysninger er i fare for at blive misbrugt, kontakter vi kunderne i henhold til lovmæssige krav. Hvis det er nødvendigt, kontakter vi også databeskyttelsesmyndighederne.

Overførsel, lagring og behandling af oplysninger globalt

Da vi er et globalt selskab, vil vi muligvis overføre dine personoplysninger til individuelle datterselskaber i LEGO Koncernen eller til tredjeparter på steder rundt omkring i verden med de formål, der er beskrevet i denne politik om beskyttelse af personoplysninger. Når dine personoplysninger overføres, lagres eller behandles af os eller af virksomheder, der udfører tjenester på vores vegne, træffer vi passende forholdsregler til at beskytte dine personoplysningers sikkerhed. Desuden overholder vi ved anvendelse eller offentliggørelse af personoplysninger vores bindende virksomhedsregler, når de gør sig gældende.

De bindende virksomhedsregler giver den højeste sikkerhed med hensyn til, hvordan dine oplysninger behandles.

Bindende virksomhedsregler og lokale lovkrav

Vi ønsker at sikre, at vi som minimum overholder de standarder for databeskyttelse og -sikkerhed, der gælder i henhold til den europæiske persondataforordning (“GDPR”) overalt i verden, hvor vi indsamler, lagrer, anvender eller deler dine personoplysninger. Hvor lokale regler kræver mere end det af os, justerer vi vores fremgangsmåde for at sørge for, at dine oplysninger er sikre hos os, uanset hvor du er i verden! For at forpligte os til at overholde det løfte, har vi implementeret noget, der kaldes bindende virksomhedsregler gældende fra juni 2016 (“Bindende virksomhedsregler”). Disse regler er blevet fastlagt af europæiske datasikkerhedsmyndigheder over hele EU og angiver nogle af de højeste standarder i verden for indsamling, lagring, anvendelse og deling af oplysninger.

Til personer bosiddende i Californien:

Hvis du er indbygger i Californien, er du i henhold til den lokale lovgivning California Civil Code, paragraf 1798.83, berettiget til at anmode om oplysninger vedrørende specifikke medlemmer af LEGO Koncernens offentliggørelse af dine personoplysninger over for tredjeparter til disse tredjeparters direkte markedsføringsformål. Med hensyn til disse enheder gælder denne Fortrolighedspolitik kun for deres aktiviteter inden for staten Californien.

Til personer bosiddende i Australien:

Med hensyn til, hvordan vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med lokal lovgivning, vil følgende gælde som supplement til Fortrolighedspolitikken:

Generelt indsamler vi personoplysninger direkte fra dig, når det er rimeligt og praktisk, men vil muligvis også indsamle oplysninger fra andre betroede kilder for at opdatere eller supplere de personoplysninger, du har angivet, eller som vi har behandlet automatisk.

  • Vi vil muligvis også bruge dine personoplysninger til at fortælle dig om produkter og tjenesteydelser fra LEGO Koncernen eller tredjeparter. Af og til vil vi og vores enheder i LEGO Koncernen og vores forretningspartnere muligvis kontakte dig pr. post, telefon, e-mail eller andre elektriske meddelelsestjenester (som f.eks. tekst-, stemme-, lyd- eller billedmeddelelser, inkl. automatiske opkaldssystemer) med oplysninger om produkter og tjenesteydelser (herunder rabatter og særlige tilbud). Hvis du ikke længere ønsker at modtage markedsføringsoplysninger eller kampagneoplysninger fra os og vores enheder i LEGO Koncernen eller vores partnere, kan du til enhver tid afmelde dette. Der er bestemte meddelelser om produkter og tjenesteydelser fra os, som du ikke kan afmelde.
  • Hvis LEGO Koncernen oplever et brud på datasikkerheden, og dine oplysninger er involveret, kontakter vi dig, hvis der er risiko for alvorlig skade for dig, og hvis vi er lovmæssigt forpligtet til at gøre dette. I nogle tilfælde vil LEGO Koncernen også være lovmæssigt forpligtet til at kontakte (datasikkerheds-) myndigheder, hvis der forekommer et brud på datasikkerheden.
  • Vi vil tage forholdsregler, der er rimelige efter omstændighederne (hvis relevant), for at destruere eller afidentificere personoplysninger, når de ikke længere er påkrævet.


Ændringer til denne Fortrolighedspolitik

Det kan forekomme, at vi ændrer denne Fortrolighedspolitik for at tilpasse os til nye teknologier, praksis inden for området, regulatoriske krav eller andre formål. Vi giver forudgående besked til brugere pr. e-mail, og offentliggør oplysningerne på vores onlinekanaler, hvis disse ændringer er væsentlige og kræver dit samtykke, og hvis det er lovmæssigt påkrævet.

Kategorier af tredjepartsudbydere

LEGO Koncernen arbejder sammen med adskillige betroede partnere for at sikre, at vi giver dig, vores forretningspartnere og vores medarbejdere den bedst mulige oplevelse. Det betyder, at vi undertiden er nødt til at lade tredjeparter behandle personoplysninger.

For at give dig en oversigt har vi kategoriseret den type udbydere, som vi bruger, og hvad vi bruger dem til pr. kategori.

Men hvis du ønsker at vide, hvilke cookies vi placerer på dine enheder, bedes du se vores detaljerede liste over tredjepartscookies.

Vi behandler personoplysninger med udbydere inden for følgende kategorier:

  • It-tjenesteudbydere

    Vi anvender en række betroede partnere over hele verden til at levere it-tjenester og systemadministrationstjenester – i forbindelse med både vores kunde- og partnerrelaterede aktiviteter såvel som vores interne it- og administrationssystemer.

  • Globale betalingsudbyder- og behandlingspartnere

    Til at sørge for sikre og effektive betalingsprocesser, både online, i vores butikker og via fakturering eller pengeoverførsler.

  • Partnere til skybaseret lagring

    Vi lagrer vores og dine oplysninger på sikre datacentre over hele verden.

  • Partnere og agenturer til forebyggelse og afsløring af bedrageri

    Arbejder sammen med LEGO Koncernen globalt for at sikre, at LEGO Koncernen ikke bliver udsat for bedrageri.

  • Lager-, emballerings-, fragt- og leveringspartnere

    Hjælper os med at få vores produkter ud til vores kunder og forretningspartnere over hele verden.

  • Partnere inden for trykning og forsendelse af kataloger

    Hjælper os med at sørge for, at kataloger og magasiner kommer ud til dig.

  • Markedsføringspartnere

    For at kunne tilbyde målrettede og personlige reklamer og kampagner, både når du interagerer med LEGO Koncernen på vores onlineplatforme, på sociale medier, i butikker og andre steder.

  • Partnere inden for sociale medier

    For at være til stede og lade dig interagere med LEGO Koncernen på de platforme, som du anvender.

  • Leverandører af meningsmålinger, spørgeskemaer og produktanmeldelser

    Hjælper os med at sikre, at vi får din meget vigtige feedback om din LEGO® oplevelse!

  • Skatte- og toldmyndigheder, kontrolmyndigheder og andre myndigheder globalt

    Kræver i visse tilfælde indberetning af databehandlingsaktiviteter.

  • Professionelle rådgivere

    Herunder advokater, bankrådgivere, revisorer og assurandører globalt, der tilbyder LEGO Koncernen konsulent-, bank-, juridiske rådgivnings-, forsikrings- og regnskabsydelser.