Legal

[Article page/Published] : 09 december 2014, 07:53 CET

Privacy Policy

TRUSTe

Privacybeleid LEGO

https://www.lego.com/en-us/legal/legal-notice/privacy-policy

 

Waarom we gegevens nodig hebben en wat we nodig hebben

Wanneer u LEGO.com bezoekt verzamelen we gegevens over de computer of het toestel dat u gebruikt, inclusief uw IP-adres. We gebruiken deze qegevens om u de meest relevante online inhoud te bieden, inclusief de juiste versie van de website voor het land van waaruit u ons bezoekt.

Soms vragen we u om uw geboortedatum, geslacht, land of e-mailadres mee te delen zodat we u andere geweldige ervaringen kunnen bieden. Als u jonger dan 16 jaar bent, zullen we toestemming van uw ouder of voogd vragen.

We bewaren uw gegevens veilig

Het is voor ons erg belangrijk dat uw gegevens veilig zijn. We beschermen de gegevens die u aan ons verstrekt en gebruiken veilige systemen en partners om uw gegevens veilig op te slaan, lokaal of met behulp van een veilige cloudopslagdienst. We bewaren de gegevens alleen zolang we deze nodig hebben om u een dienst te verlenen of voor de periode gedurende welke de gegevens wettelijk moeten worden bewaard.

We delen uw gegevens niet zomaar met iedereen

Tenzij u ons toestemming geeft of anderszins toelating hebben, delen we uw gegevens met niemand anders voor hun gebruik. We delen gegevens wel met de vertrouwde partners die ons helpen bij het runnen van onze websites.

We vertellen u graag wat we weten

Als u ooit wilt weten welke gegevens wij exact over u hebben verzameld of als u uw gegevens uit onze systemen wilt verwijderen, neemt u contact op met onze LEGO klantenservice.
https://www.lego.com/da-dk/service/?domainredir=service.lego.com Als u vragen hebt over ons privacybeleid of als u een klacht wilt indienen, neemt u contact op met onze Data Protection Officer op privacy.officer@LEGO.com.

Wilt u meer weten?

Lees meer over uw rechten in ons volledig Privacybeleid.
https://www.lego.com/en-gb/legal/legal-notice/privacy-policy-full?ignorereferer=true

 

Ons Privacybeleid

Welkom bij ons Privacybeleid! Het is geweldig dat u meer wilt weten over hoe wij uw gegevens veilig houden. Dit beleid zal u informatie geven over hoe wij voor uw persoonsgegevens zorgen wanneer u onze website bezoekt (ongeacht van waaruit u deze bezoekt) of onze diensten of toepassingen (apps) gebruikt. Het beleid informeert u ook over uw privacyrechten en over hoe de wet u beschermt.

Als u op zoek bent naar meer informatie over hoe wij uw persoonsgegevens verzamelen, opslaan, gebruiken en delen, bent u op de juiste plaats!

We starten met enkele praktische maar zeer belangrijke details.

 

Wie zijn wij

De LEGO Groep bestaat uit verschillende juridische entiteiten over de hele wereld. Lees hier https://www.lego.com/en-gb/aboutus meer over de LEGO Groep.

Dit privacybeleid wordt uitgegeven namens alle bedrijven in de LEGO Groep. Alle bedrijven in de LEGO Groep hebben besloten dat het Deense bedrijf LEGO System A/S onze wereldwijde gegevensbeheerder is (degene verantwoordelijk voor de gegevens).  Wanneer we in dit beleid 'wij', 'ons' of 'onze' gebruiken, spreken we dus eigenlijk over LEGO System A/S.

 

Hoe contact met ons opnemen

We hebben een Data Protection Officer ('DPO') aangesteld die verantwoordelijk is voor het toezicht op vragen over dit privacybeleid. Als u vragen hebt over dit beleid, neemt u contact op met onze DPO op:

LEGO System A/S

Aastvej 1,

7190 Billund,

Denemarken

Att.: Data Protection Officer

Of per e-mail: privacy.officer@LEGO.com

Telefoon: +42 0 312 778 197

Vermeld uw naam en, als u dit weet, het relevante bedrijf van de LEGO Groep. Als u niet over die informatie beschikt is dit prima en behandelen wij uw verzoek alsof de vraag rechtstreeks betrekking heeft op LEGO System A/S.

Uw rechten als een persoon waarover wij persoonsgegevens hebben (betrokkene)

U kunt zelf wijzigingen aan uw accountgegevens aanbrengen door ze aan te passen vanuit uw accountinstellingen. Als u zich wilt uitschrijven voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven of marketinge-mails, kunt u dit doen via de voorziene link in die e-mails. Als u geplaatste cookies wilt verwijderen, toont ons cookiebeleid u hoe u dit kunt doen (hierover later meer in het Beleid onder Cookies).

Op elk ogenblik dat wij in het bezit zijn van uw persoonsgegevens of deze verwerken, hebt u de volgende rechten:

  1. Recht op toegang - u hebt het recht om een kopie te vragen van de gegevens die wij over u beschikken.

  2. Recht op rectificatie - u hebt het recht om onjuiste of onvolledige gegevens die wij over u beschikken te corrigeren.

  3. Recht om te worden vergeten - in bepaalde omstandigheden kunt u verzoeken dat de gegevens die wij over u beschikken uit onze records worden verwijderd. Als we wettelijk verplicht zijn om de gegevens te bewaren of als dit onmogelijk of ongepast is, zullen we de gegevens niet verwijderen maar alleen bewaren zolang het nodig is en we tijdslimieten hebben op onze gegevenssystemen.

  4. Recht op beperking van verwerking - indien bepaalde voorwaarden van toepassing zijn op het recht om de verwerking te beperken.

  5. Recht op overdraagbaarheid - u hebt het recht om de gegevens die wij over u beschikken te laten overdragen naar een andere organisatie.

  6. Recht op bezwaar - u hebt het recht om bezwaar te maken tegen bepaalde soorten verwerking, zoals direct marketing.

  7. Recht op bezwaar tegen geautomatiseerde verwerking, waaronder profilering - u hebt ook het recht om een computer geen beslissingen over u rechtstreeks te laten maken (dit is exclusief algemene marketing gebaseerd op uw leeftijd of geslacht).

  8. Recht op rechterlijke herziening - als wij uw verzoek onder het recht op toegang weigeren, zullen we u een reden geven waarom. U hebt het recht om een klacht in te dienen.

    Onthoud één ding alvorens u met ons contact opneemt. Onze websites en toepassingen kunnen links bevatten naar andere websites die niet onze eigendom zijn en niet door ons worden beheerd. Dit kunnen bijvoorbeeld platforms/diensten voor sociale media zijn. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de privacypraktijken van deze websites. Als u dus vragen over dergelijke websites hebt, moet u de website rechtstreeks contacteren. We moedigen u ook aan om het privacybeleid van andere websites te lezen omdat ze uw persoonsgegevens zeer gemakkelijk kunnen verzamelen, opslaan, gebruiken en delen.

     

    Klachten over ons gedrag

    U hebt het recht om een klacht in te dienen als u vindt dat de LEGO Groep niet voldoet aan haar verantwoordelijkheden op het gebied van uw gegevens.

     

    We hebben een Global Data Protection Officer bij de LEGO Groep, die uw klacht zeer serieus neemt. U kunt onze Global Data Protection Officer contacteren op dit e-mailadres: privacy.officer@lego.com. We zullen u binnen 5 dagen een bevestiging sturen en ons uiterste best doen om het probleem binnen 1 maand op te lossen. Als het probleem moeilijk is of veel werk vereist, kan dit langer duren maar wij houden u op de hoogte.

     

    U hebt altijd het recht om ook bij de autoriteiten klacht in te dienen maar omdat we privacykwesties zeer serieus nemen, zouden we het zeer op prijs stellen als u met ons zou praten. De autoriteit die het recht heeft om ons te doorlichten, is de Deense Data Protection Agency. U kunt meer informatie vinden op hun webpagina: https://www.datatilsynet.dk/english/the-danish-data-protection-agency/introduction-to-the-danish-data-protection-agency.

     

     

    U kunt klacht indienen over:

  1. hoe uw persoonsgegevens zijn verwerkt;

  2. hoe uw verzoek tot toegang tot gegevens is behandeld;

  3. hoe uw klacht is behandeld;

  4. beroep tegen elke beslissing die is genomen naar aanleiding van een klacht.

     

    Onze regels voor het verzamelen van gegevens

    We nemen uw privacy zeer serieus en zullen alleen vragen naar gegevens die we nodig hebben om u een geweldige service te kunnen bieden.

    Wanneer we klantgegevens verzamelen, zorgen we ervoor dat:

  • We toestemming vragen om de gegevens te verzamelen.

  • We de gegevens alleen gebruiken voor de overeengekomen reden en voor de tijd die nodig is.

  • We zullen ten minste voldoen aan de lokale gegevensbeschermingswet in het land waar we u een dienst verlenen via onze website of onze toepassingen.

  • We bewaren gegevens die wettelijk bij ons geregistreerd moeten zijn.

  • We leggen uit waarom we de gegevens nodig hebben en hoe we ze zullen gebruiken (tenzij we legitieme reden hebben om dit niet te doen).

  • We zullen privacygegevens regelmatig controleren en bijwerken (we kunnen gegevens ook vergelijken met een andere database om te controleren of deze correct zijn).

  • We delen geen gegevens met iemand tenzij we een wettelijke of legitieme reden hebben of als we toestemming hebben van u of, wanneer u jonger bent dan 16 jaar, van uw ouders.

Gegevens verzamelen in onze online kanalen

We verzamelen uw persoonlijke en anonieme gegevens van u wanneer u een van onze websites op ons LEGO.com-domein bezoekt of wanneer u een van onze toepassingen gebruikt. Wanneer u onze online kanalen bezoekt, kunt u controleren of we gegevens verzamelen volgens de algemene voorwaarden van de website.

We ontvangen ook gegevens via derde partijen wanneer u onze pagina bezoekt op sociale media-websites of -kanalen (bijv. Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Wechat enz.).

Soorten persoonsgegevens die we verzamelen

Wanneer u een van deze online kanalen bezoekt, kunnen wij het volgende verzamelen:

  • Registratiegegevens die we gebruiken om u te helpen bij het aanmaken van een account (bijv. uw naam, land, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord).

  • Betalings- of transactiegegevens die we gebruiken wanneer u producten koopt of online diensten gebruikt (bijv. postadres, telefoonnummer of kredietkaartnummer).

  • Locatiegegevens of uw IP-adres die we geebruiken om u relevante online inhoud te bieden.

  • Gegevens die u openbaar op onze forums hebt gedeeld.

  • Gegevens die u naar een individu of een groep hebt gestuurd via onze bericht-, chat- of postdiensten.

  • Gegevens die u verstrekt wanneer u onze eigen online kanalen of die van derde partijen gebruikt (zoals sociale netwerken) of als u uw LEGO-registratieaccount koppelt aan een platform van derden.



Waarom we persoonsgegevens moeten verwerken

In juridisch opzicht beschrijft de manier waarop we 'gegevens verwerken' hoe we de gegevens die we van klanten ontvangen verzamelen, opslaan, gebruiken, delen en verwijderen. Wanneer u uw persoonsgegevens met ons deelt op onze online kanalen, zullen we uw gegevens verwerken zoals beschreven in dit Privacybeleid.

Aangezien we een wereldwijd bedrijf zijn dat speelgoed rechtstreeks aan klanten verkoopt en tal van verschillende ervaringen aan onze fans biedt, moeten we klantgegevens verwerken zodat:

  • Klanten producten kunnen kopen in onze online LEGO Shop en deze waar ze willen kunnen laten bezorgen.

  • Klanten zich kunnen registreren voor alle accounts en diensten die ze willen gebruiken.

  • Klanten de online en offline LEGO-ervaringen die we voor hen hebben gecreëerd kunnen gebruiken.

  • Klanten gegevens op onze openbare forums kunnen delen.

  • We klanten alle gegevens kunnen sturen die ze hebben gevraagd of op hun vragen kunnen antwoorden.

  • We klanten kunnen vragen om ons feedback te geven over onze diensten door middel van vragenlijsten en enquêtes.

  • We onze klanten relevante marketinginformatie kunnen bieden over onze producten.

Houdt er altijd rekening mee dat als u een LEGO-dienst gebruikt via een kanaal van een derde partij, zoals sociale media of een LEGO-app, uw persoonsgegevens ook door die derde partij kunnen worden verwerkt volgens hun eigen privacyprocessen.

We kunnen automatische besluitvorming gebruiken bij het verwerken van uw persoonsgegevens voor sommige diensten en producten. Een voorbeeld zijn onze inspanningen voor fraudepreventie en -detectie op shop.LEGO.com. U kunt een handmatige beoordeling van de nauwkeurigheid van een automatische beslissing verzoeken als u hier niet blij mee bent.

 

Hoe we persoonsgegevens verwerken

Wanneer u onze onlinekanalen bezoekt of wanneer u sites of platforms van derden gebruikt, gebruiken we technologie zoals cookies, flash cookies, pixels en webbakens om uw persoonlijke gegevens te verwerken.

Raadpleeg ons Cookiebeleid https://www.lego.com/en-gb/legal/cookieinfo voor meer informatie, inclusief informatie over het verwijderen van cookies die op uw toestel zijn geplaatst en hoe u kunt voorkomen dat ze daar in de eerste instantie worden geplaatst!

Houd er rekening mee dat als u een functie inschakelt die cookies op uw toestel voorkomt, sommige van onze diensten en functies op de website niet meer zullen werken.

We verzamelen ook gegevens van andere vertrouwde bronnen zodat we persoonsgegevens die we zelf hebben verzameld kunnen bijwerken of aanvullen.

 

Gegevens delen met vertrouwde dochterondernemingen (andere LEGO-bedrijven)

Onze dochterondernemingen (de andere bedrijven in de LEGO Groep) hebben soms toegang nodig tot uw gegevens om namens ons diensten aan te bieden. Omdat de LEGO Groep gepassioneerd is over uw privacy, hebben we besloten om dezelfde privacybescherming overal ter wereld te implementeren, zodat u zich veilig voelt ongeacht welk bedrijf in de LEGO Groep uw gegevens gebruikt.  Juridisch gezien zullen andere bedrijven in de LEGO Groep dan optreden als 'gegevensverwerkers' en onderworpen zijn aan de wetten voor gegevensverwerking.  Ze hebben uw persoonsgegevens nodig zodat ze:

  • De producten en diensten die u hebt aangevraagd, kunnen leveren;

  • Contact met u kunnen opnemen over uw account of transacties;

  • U informatie kunnen sturen over onze websites, toepassingen en beleidsregels;

  • U nieuwsbrieven kunnen sturen waarvoor u zich hebt aangemeld (u kunt zich op elk ogenblik uitschrijven);

  • Gegevens kunnen verwerken die de dochteronderneming namens ons contractueel moet verwerken, bijv. een door u geplaatste aankoop uitvoeren, de accountactiviteit op uw LEGO-ID of uw VIP-accountgegevens beheren;

  • Activiteiten kunnen identificeren, herzien en stoppen die een inbreuk zouden kunnen vormen op onze beleidsregels of de wet.

Gegevens delen op openbare forums en chats

Omdat onze openbare forums en chatdiensten door iedereen kunnen worden gelezen, zijn alle gegevens die u hierop deelt openbaar zichtbaar. Als u wilt dat wij persoonsgegevens van openbare gedeelten van de website verwijderen, stuurt u een e-mail naar onze Klantendienst. https://www.lego.com/da-dk/service/?domainredir=service.lego.com Als we uw persoonsgegevens om welke reden dan ook niet kunnen verwijderen, zullen wij u laten weten waarom. Als u jonger bent dan 16 jaar, hebt u toestemming nodig van een ouder of voogd om onze openbare forums of chatfuncties te gebruiken.

 

Uw LEGO-ID delen

U kunt uw LEGO-ID gebruiken op de websites van onze vertrouwde derde partners, zodat u virtuele games kunt spelen zonder een aparte account aan te maken. Als u ervoor kiest om uw LEGO-ID te gebruiken, hebben we toegang tot sommige gegevens die u aan de websites van derden verstrekt. We zullen die gegevens verzamelen, opslaan, gebruiken en verwerken volgens dit Privacybeleid. Websites van derde partijen hebben ook toegang tot sommige gegevens van uw LEGO-ID-profiel zodat u kunt deelnemen aan de ervaringen op hun website. Lees hun privacybeleid als u meer wilt weten over hoe ze uw gegevens gebruiken.

 

Gegevens delen op sociale media (functies) en widgets

Sommige van onze websites kunnen sociale media-links bevatten zoals de Facebook-knop 'Vind ik leuk', widgets zoals 'Deel deze knop' en interactieve miniprogramma's. Als u op een van deze links klikt kunnen de functies uw IP-adres verzamelen en vastleggen welke pagina u toen bezocht. De functies kunnen ook cookies gebruiken zodat de functie correct kan werken. Sociale media-functies en widgets worden gehost door derde partijen of kunnen rechtstreeks op onze website worden gehost. Wanneer u deze functies en widgets gebruikt, worden uw persoonsgegevens door die derde partij verwerkt volgens hun eigen privacybeleidsregels.

 

Gegevens delen met andere bedrijven

Raadpleeg hier https://www.lego.com/en-gb/legal/legal-notice/privacy-policy-full?ignorereferer=true#thirdparties onze categorielijst met vertrouwde derde partijen waarmee we uw gegevens kunnen delen.

We zullen uw persoonsgegevens niet buiten de LEGO Groep delen, behalve:

  • Wanneer we de gebruiksvoorwaarden of de beleidsregels die klanten moeten naleven, moeten afdwingen;

  • Wanneer we de veiligheid, rechten en eigendom van onze klanten en externe partners moeten beschermen;

  • Wanneer we moeten voldoen aan juridische processen of als openbaarmaking van de gegevens wettelijk verplicht is;

  • Wanneer we andere bedrijven zoals bijv. koeriers, verzend- en magazijndiensten, betalingsproviders, leveranciers van IT-platforms, leveranciers van fraudedetectie en -preventie, enquêteleveranciers, leveranciers van productcatalogussen en klantendiensten vragen om namens ons diensten te leveren; We hebben contracten met de bedrijven om ervoor te zorgen dat ze uw persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor overeengekomen diensten en voldoen aan de wettelijke vereisten;

  • Wanneer we uw gegevens opslaan met behulp van veilige cloudopslagfaciliteiten /-diensten. We hebben contracten met bedrijven om ervoor te zorgen dat ze uw persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor de overeengekomen diensten en voldoen aan de wettelijke vereisten;

  • Als een fusie, overname of verkoop van activa ooit betekende dat we informatie moesten delen met een derde partij - in dit geval zouden we u een e-mail sturen en een kennisgeving op onze website plaatsen om de verandering van eigenaar te publiceren en we zouden u ook vertellen hoe uw gegevens zouden worden gebruikt en u opties bieden met betrekking tot uw persoonsgegevens;

  • Wanneer u ons toestemming hebt gegeven om uw gegevens te delen met derde partijen zodat ze u informatie kunnen sturen over hun producten en promoties (u kunt zich voor deze e-mails afmelden door ons LEGO klantenserviceteam https://www.lego.com/da-dk/service/?domainredir=service.lego.com te contacteren, hoewel u in sommige gevallen ook rechtstreeks contact met de derde partij moet opnemen);

  • Wanneer u ons toestemming hebt gegeven om uw gegevens te delen met derde partijen zodat ze u marketinginformatie en promoties met betrekking tot onze producten kunnen verstrekken (bijvoorbeeld gepersonaliseerde advertenties via een sociaal mediaplatform). U kunt zich afmelden voor dergelijke marketingactiviteiten door uw cookie-instellingen op uw toestel aan te passen. In sommige gevallen moet u ook rechtstreeks contact met de derde partij opnemen (in het geval van sociale media past u uw privacyinstellingen aan en vereist u de verwijdering van gegevens die door de website van de derde partij zijn verzameld);

     

  • Wanneer u ons hebt gevraagd om uw persoonsgegevens te delen met websites of platforms, zoals sociale netwerksites, van derde partijen - eenmaal gedeeld zullen uw persoonsgegevens door die derde partij worden verwerkt volgens hun eigen privacyprocedures.

 

 

Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens

We zullen uw persoonsgegevens bewaren zolang uw account actief is of zolang deze nodig is om een service te verlenen. We beschikken over een zogenoemd retentiebeleid voor elk van de categorieën persoonsgegevens die we verwerken.

Als u uw account wilt annuleren of als u wilt dat wij uw gegevens verwijderen, bewaren we alleen de gegevens die we nodig hebben voor juridische redenen, om geschillen op te lossen of om onze overeenkomsten te handhaven. 

 

Ons Cookiebeleid

Cookies zijn kleine gegevensbestanden die uw browser op uw computer of toestel plaatst. Een cookie op zich bevat of verzamelt geen gegevens. Wanneer het door een server via een webbrowser wordt gelezen kan het een website helpen om een meer gebruiksvriendelijke service te verstrekken - bijvoorbeeld vorige aankopen of accountgegevens onthouden.

Net als de meeste websites verzamelen onze online kanalen en onze toepassingen (apps) enkele gegevens (bijv. informatie over IP-adressen, browsers, internetproviders, verwijzende pagina's, exitpagina's, besturingssystemen, datumstempels, tijdstempels en clickstream-gegevens). Deze gegevens zullen niet worden gekoppeld aan enige andere informatie die we over u verzamelen tenzij u hiervoor uw toestemming hebt gegeven.

Zowel wij als onze externe trackingpartners maken gebruik van browseropslag, app-opslag, cookies, pixels, bakens, scripts en tags om trends te analyseren, de site te beheren, de bewegingen van gebruikers op de site te volgen en demografische informatie over onze totale gebruikersbasis te verzamelen. We kunnen op individuele en geaggregeerde basis rapporten ontvangen van onze externe partners met traceerhulpmiddelen. Voor meer informatie over onze cookies leest u ons volledig Cookiebeleid. https://www.lego.com/da-dk/legal/cookieinfo

TRUSTe

Kinderen online veilig houden

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen online veilig zijn en hebben extra privacyprocedures geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat we onze jongere fans veilig houden wanneer ze onze online kanalen gebruiken. Sommige functies hebben leeftijdspoorten om te voorkomen dat kinderen onbedoeld dergelijke functies gebruiken. We nemen ook alle redelijke maatregelen om ervoor te zorgen dat we niet bewust persoonlijke gegevens verzamelen, opslaan, gebruiken of verwerken van kinderen die deze functies kunnen gebruiken zonder ouderlijke toestemming.

We zijn toegetreden tot een digitaal programma voor kindveiligheid dat onze onderneming jaarlijks controleert om ervoor te zorgen dat we de regels volgen voor online interactie met kinderen.



We houden ons ook aan alle relevante wetten voor kinderen tussen 13 en 18 jaar en als het gaat om persoonlijke gegevens, beschouwen we iedereen onder de 16 jaar als een kind.



Als u vragen hebt over ons privacybeleid neemt u contact op met onze Data Protection Officer op privacy.officer@lego.com.

Als u een onoplgeloste kwestie inzake privacy of gegevens hebt die we niet op bevredigende wijze hebben beantwoord, neemt u contact op met onze externe partner voor geschillendoplossing in de VS (kostenloos) op https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Voor een lijst van eigenschappen die onder onze leverancier van geschillenbeslechting vallen, klikt u op het zegel dat zich bovenaan deze sectie bevindt.

 

Wanneer we persoonsgegevens van kinderen verwerken, nemen we extra maatregelen om hun privacy te beschermen, waaronder:

    • Ervoor zorgen dat we ouders meedelen welke persoonsgegevens van hun kind we verzamelen, opslaan, gebruiken en verwerken en uitleggen of we deze gegevens delen;



    • Voldoen aan de wettelijke vereisten door ouderlijke toestemming te vragen voor het verzamelen, gebruiken en verwerken van de gegevens van een kind en toestemming vragen om hun kinderen informatie over onze producten en diensten te sturen;



    • Beperken hoe we persoonsgegevens van kinderen verzamelen, opslaan, gebruiken en verwerken zodat alleen gegevens worden verzameld die redelijkerwijs nodig zijn opdat ze kunnen deelnemen aan een online activiteit;



    • Ouders toegang geven of de optie geven om toegang te vragen tot persoonsgegevens die we van hun kind hebben verzameld - ouders kunnen ook vragen dat de persoonsgegevens van hun kinderen worden gewijzigd of verwijderd.

Gegevens van kinderen verzamelen en gebruiken

Terwijl sommige van onze websites, kanalen en apps zijn ontwikkeld met het oog op gezinnen en gebruikers van alle leeftijden, zijn andere voornamelijk bedoeld om te worden gebruikt door kinderen. Wanneer we persoonsgegevens van een kind verzamelen, bewaren we alleen gegevens voor de periode waarin deze nodig zijn om een dienst aan te bieden of voor de periode waarin het wettelijk verplicht is om deze gegevens te bewaren.

Hoewel kinderen kunnen kiezen of ze hun gegevens met ons delen, zijn er functies van onze websites die niet zullen werken als ze hun gegevens niet aan ons hebben verstrekt. Waar persoonsgegevens nodig zijn voor de werking van functies, zullen we alleen vragen naar de gegevens die redelijkerwijs nodig zijn om deel te nemen aan de activiteit.

Hier zijn enkele voorbeelden van momenten waarop we gegevens van kinderen verzamelen:

  • Wanneer kinderen zich online registreren

    Kinderen kunnen zich op onze website registreren om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan diensten waaronder inhoud, spellen en wedstrijden. Tijdens de registratie kunnen we een kind vragen om het e-mailadres van zijn ouder of voogd, de voornaam van het kind, het geslacht, hun geboortedatum, hun gebruikersnaam en wachtwoord. We gebruiken deze gegevens voor veiligheidsredenen en voor notificaties. We raden kinderen sterk aan om een gebruikersnaam te creëren die persoonlijke informatie uitsluit. 



  • Wanneer kinderen inhoud delen die ze zelf hebben gecreëerd

    Sommige van onze websites laten kinderen toe om zelf inhoud te creëren of te gebruiken. Aangezien slechts sommige van deze functies persoonsgegevens van het kind vereisen, is niet voor alle activiteiten toestemming van een ouder of voogd nodig. Wanneer een activiteit een kind in staat zou kunnen stellen om persoonsgegevens te delen, bekijken we de inhoud zelf en zorgen we ervoor dat persoonsgegevens zijn verwijderd of vragen we toestemming aan een ouder of voogd om de gegevens te mogen verzamelen. Persoonlijke gegevens die kinderen in het verleden met ons hebben gedeeld, zijn onder andere verhalen, vrije tekstvelden, tekeningen waarmee tekst of vrije hand informatie kan worden ingevoerd, foto's van uw kind, geluidsfragmenten, filmbestanden of welk type inhoud dan ook of andere hardnekkige identificatiemiddelen waarmee het kind op de een of andere manier duidelijk kan worden geïdentificeerd. Als we, naast het verzamelen van inhoud die persoonsgegevens bevat, ook van plan zijn om de inhoud openbaar of met een derde partij voor hun eigen gebruik, te delen, zullen we aan de ouder of voogd 'verifieerbare ouderlijke toestemming' vragen (dit is een hoger niveau van ouderlijke toestemming).



  • Wanneer kinderen deelnemen aan wedstrijden en sweepstakes

    Als een kind wil deelnemen aan een wedstrijd, vragen we de persoonsgegevens die we nodig hebben opdat het kind kan deelnemen. We vragen meestal alleen de voornaam van het kind (zodat we het verschil kunnen zien tussen kinderen uit hetzelfde gezin) en het e-mailadres van een ouder of voogd (zodat we voldoen aan de wettelijke vereisten om de verantwoordelijke volwassene op de hoogte te stellen). We zullen de ouder alleen contacteren als het kind de wedstrijd of sweepstake wint, om te bepalen waarnaar we de prijs moeten sturen. Als de wedstrijd vereist dat een kind inhoud creëert om te kunnen deelnemen, kunnen we op voorhand ouderlijke toestemming vragen via e-mail om te verzekeren dat we voldoen aan de privacyvereisten voor inhoud die kinderen zelf hebben gecreëerd (zie de bovenstaande informatie over het creëren van inhoud door kinderen). Zonder toestemming kunnen kinderen niet deelnemen aan onze wedstrijden.



  • Wanneer kinderen e-mails van ons ontvangen

    Mogelijk moeten we de contactgegevens (inclusief e-mailadres) van het kind vragen zodat we kunnen antwoorden op een vraag die aan ons is gesteld. Om te voldoen aan de wereldwijde wettelijke vereisten, zullen we alle gegevens die we over het kind hebben verwijderen van zodra het antwoord is verzonden. Als we voor een tweede keer contact moeten opnemen met het kind, bijvoorbeeld om bijkomende vragen te beantwoorden, vragen we een e-mailadres van de ouder of voogd. We bewaren de online contactgegevens van het kind dan alleen voor de tijd die nodig is om aan hun verzoek te voldoen en we gebruiken de gegevens niet voor andere doeleinden. Als we ooit online contactgegevens van een kind nodig hebben voor voortdurende communicatie, vragen we bij de eerste gelegenheid naar het e-mailadres van de ouder of voogd zodat we de volwassene op de hoogte kunnen houden over de gegevens die we verzamelen en om de ouder een optie te geven om ons te verzoeken te stoppen met het verzamelen van gegevens. Ouders of voogden kunnen zich op elk ogenblik afmelden voor enige communicatie die we met hun kind hebben door de instructies voor afmelden te volgen die in elke communicatie worden vermeld (als er meerdere vormen van communicatie zijn moet de volwassene zich mogelijk voor elke vorm afzonderlijk afmelden). Als alternatief kunnen ze contact opnemen met ons LEGO klantenserviceteam.
    https://www.lego.com/da-dk/service/?domainredir=service.lego.com

     

  • Wanneer kinderen pushmeldingen van apps ontvangen

    Veel apps sturen gebruikers 'pushmeldingen' naar de mobiele telefoons of toestellen van hun klanten om hen over updates te vertellen (soms zelfs wanneer de app niet in gebruik is). Sommige van onze apps zijn ontworpen om te worden gebruikt door kinderen. We vragen aan kinderen om het e-mailadres van hun ouder of voogd te verstrekken zodat we de ouder kunnen vertellen over het verzoek van hun kind alvorens we kinderen pushmeldingen sturen vanuit onze apps. We koppelen de apparaat-ID niet aan andere persoonsgegevens zonder toestemming van de ouders. Als u wilt dat uw kind geen pushmeldingen meer ontvangt van een van de apps, kunt u de instellingen op het toestel van uw kind op elk gewenst moment wijzigen.



  • Wanneer we locatiegegevens verzamelen

    Sommige van onze websites, kanalen en apps zijn ontworpen voor kinderen. We vragen toestemming van een ouder of voogd via e-mail alvorens gegevens over de straatnaam, het adres en de coördinaten van het kind te verzamelen. Dit doen we omdat dergelijke gegevens ons effectief in staat stellen om een specifiek kind te identificeren. We hebben echter geen ouderlijke toestemming nodig om gegevens te verzamelen over de stad, het land of de regio van het kind, zolang deze niet rechtstreeks is gekoppeld aan het kind in kwestie.  De reden hiervoor is dat dergelijke generieke informatie ons niet in staat zal stellen om een specifiek kind te identificeren. Als u wilt voorkomen dat wij dit soort locatiegegevens verzamelen, kunt u de instellingen op het toestel dat uw kind gebruikt op elk gewenst moment aanpassen. Als alternatief kunt u contact opnemen met ons LEGO klantenserviceteam.
    https://www.lego.com/da-dk/service/?domainredir=service.lego.com



  • Wanneer we 'persistent identifiers' verzamelen

    Opdat we bezoekers van onze online kanalen meer relevante en gepersonaliseerde online ervaringen kunnen bieden, verzamelen we automatisch een aantal soorten informatie (bijv. informatie over IP-adressen, ID's van mobiele toestellen, browsers, internetprovider, verwijzende pagina's, exitpagina's, bezoekerfrequentie, besturingssystemen, datumstempels, tijdstempels en clickstream-gegevens). We verzamelen deze informatie met behulp van technologieën zoals cookies, pixels, flashcookies, webbakens en andere unieke identificatiemiddelen (die we definiëren in het gedeelte cookiebeleid van dit privacybeleid). We kunnen deze gegevens zelf verzamelen of aan een derde partij vragen om de gegevens namens ons te verwerken. We gebruiken deze gegevens om kinderen toegang te geven tot online functies en activiteiten, om inhoud aan te passen, om onze online kanalen te verbeteren, om de prestaties van ons online kanaal te analyseren en om anonieme rapporten te creëren. Als we ooit gegevens van kinderen willen verzamelen voor een andere reden, nemen we op voorhand contact op met de ouder of voogd van het kind voor toestemming. In ons Cookiebeleid
    https://www.lego.com/da-dk/legal/cookieinfo vindt u een lijst met externe operatoren die 'persistent identifiers' verzamelen op onze websites en apps.

 

 

Wat als we per ongeluk gegevens van kinderen verzamelen?

Als we ontdekken dat we onopzettelijk informatie van een kind hebben verzameld op een manier die niet voldoet aan de COPPA-vereisten, zullen we de informatie onmiddellijk verwijderen.

 

 

Ouderlijke toestemming vragen

 

Toestemming van laag niveau vragen via e-mail

Als we de persoonsgegevens van een kind moeten verzamelen zullen we ouderlijke toestemming vragen volgens de wettelijke COPPA-vereisten. We zullen de ouder of voogd van het kind een e-mail sturen waarin we uitleggen welke gegevens we verzamelen, hoe we deze zullen gebruiken en waarin we de ouder vragen om toestemming te geven of te weigeren. Als we binnen een redelijke termijn geen ouderlijke toesteming ontvangen, zullen we alle gegevens die we van het kind hebben verzameld verwijderen, inclusief de contactgegevens van de ouder die we hebben gevraagd om toestemming te vragen. 

 

'Verifieerbare toestemming' van hoog niveau vragen

Als we de persoonsgegevens van een kind openbaar of met een derde partij willen delen, zullen we een hoger niveau van ouderlijke toestemming vragen dan het e-mailverzoek dat hierboven is beschreven. We kunnen vragen om verificatie met een creditcard of andere betalingsmethode (tegen een nominale vergoeding), verificatie via de telefoon of via een videochat aan een opgeleide klantenservice vertegenwoordiger of een ondertekend toestemmingsformulier te retourneren aan ons per post, e-mail bijlage of fax. We kunnen de ouder of voogd een PIN-code of wachtwoord geven dat ze kunnen gebruiken in verdere communicaties om de identiteit van de volwassene te bevestigen.

 

Wat als een ouder of voogd niet is gecontacteerd voor toestemming?

Als een kind jonger dan 16 jaar toegang heeft tot een online kanaal dat is ontworpen voor kinderen met behulp van een leeftijdspoort, sturen we een e-mail naar de ouder of voogd van het kind voordat we persoonlijke gegevens van het kind verzamelen. Als u denkt dat uw kind deelneemt aan een online activiteit waarin zijn persoonlijke gegevens worden verzameld en u of een andere ouder/voogd geen e-mail heeft ontvangen waarin u dit wordt meegedeeld of waarin u om uw toestemming wordt gevraagd, kunt u contact opnemen met onze Data Privacy Officer op privacy.officer@lego.com. We zullen e-mailadressen die zijn verstrekt voor ouderlijke toestemming niet gebruiken voor andere doeleinden tenzij de volwassene zich uitdrukkelijk heeft aangemeld voor marketinge-mails of heeft deelgenomen aan een activiteit die e-mailcontact toelaat.

 

Ouderlijke keuzes en controles

Ouders of voogden kunnen op elk ogenblik weigeren om ons toe te staan om persoonsgegevens van hun kind te blijven gebruiken en verzamelen. Ouders of voogden kunnen ons vragen om de persoonsgegevens die we hebben verzameld met betrekking tot de account van hun kind, uit onze records te verwijderen. Aangezien persoonsgegevens voor sommige diensten vereist zijn, kan het verwijderen van de records van een kind ertoe leiden dat een account, lidmaadschap of dienst in de toekomst niet meer beschikbaar is voor het kind.

Als een kind over een geregistreerd LEGO-ID beschikt, kunnen ouders of voogden de persoonsgegevens die we over hun kind hebben verzameld bekijken, wijzigen of verwijderen door:

Als u liever contact met ons opneemt, vermeldt dan de gebruikersnaam van uw kind, samen met uw eigen telefoonnummer en e-mailadres. We moeten uw identiteit als de ouder of voogd van het kind bevestigen alvorens we u toegang kunnen geven tot de persoonsgegevens van het kind. Wij zullen binnen een redelijke termijn op uw verzoek reageren.

Als we materiële wijzigingen aanbrengen aan de manier waarop we persoonsgegevens gebruiken die zijn verzameld van een kind jonger dan 16 jaar, zullen we dit via e-mail meedelen aan de ouder of voogd en zullen we 'verifieerbare ouderlijke toestemming' vragen voor het nieuwe gebruik van de persoonsgegevens van het kind.

 

Informatie delen waarvoor we toestemming hebben om deze met anderen te delen

Als we ouderlijke toestemming op hoog niveau hebben gekregen om de persoonsgegevens van een kind openbaar te delen, kunnen we ook persoonsgegevens delen met onze dienstenleveranciers of juridische autoriteiten. We kunnen gegevens delen met onze dienstenleveranciers waaronder bedrijven voor softwareoplossingen, online beveiligingspartners en klantendiensten. Onze contracten met deze bedrijven zorgen ervoor dat ze de persoonsgegevens alleen gebruiken voor de overeengekomen doeleinden.

We kunnen persoonsgegevens delen om te voldoen aan juridische processen of als openbaarmaking wettelijk verplicht is. Zoals toegestaan door relevante wetten, kunnen we ook persoonsgegevens die van kinderen zijn verzameld delen om:

  • Te voldoen aan een verzoek van een rechtshandhavingsinstantie of een openbare instantie (inclusief scholen of kinderdiensten) of om aansprakelijkheid te vermijden;

  • Een openbaarmaking te doen die volgens ons kan voorkomen dat er een misdaad wordt gepleegd;

  • Een onderzoek met betrekking tot de openbare veiligheid te helpen;

  • De veiligheid van een kind dat onze online kanalen gebruikt, te beschermen;

  • De technologie van onze dienstenleveranciers of de veiligheid van onze online kanalen zelf te beschermen.

Ouders hebben het recht om toestemming te geven voor de verzameling, het gebruik en de verwerking van de persoonsgegevens van hun kind zonder dat ze ook toestemming moeten geven voor de openbaarmaking van die gegevens aan derde partijen. We delen geen gegevens met andere derde partijen dan hierboven beschreven.

 

Onze werknemers

Ongeacht of u een werknemer bij ons bent of bij ons solliciteert, zullen wij specifieke gegevens verwerken die relevant zijn voor uw tewerkstelling en sollicitatie. De principes van dit Privacybeleid zijn ook van toepassing op uw tewerkstelling en sollicitatie.

 

LEGO-partners

We definiëren LEGO-partners als andere bedrijven die zaken doen met de LEGO Groep. We verwerken gegevens over onze LEGO-partnerbedrijven voor samenwerkings- en evaluatiedoelstellingen.

 

Gegevensbeveiliging en integriteit

De beveiliging, integriteit en vertrouwelijkheid van klantgegevens is uiterst belangrijk voor ons. We gebruike technische, administratieve en fysieke veiligheidsmaatregelen om persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, gebruik en wijziging. Alle externe overdrachten die persoonlijke informatie bevatten worden uitgevoerd via gecodeerde technologie. Kredietkaartgegevens worden verwerkt door erkende dienstenleveranciers die aan de PCI-normen (Payment Card Industry) voldoen en gepaste beveiligingsmaatregelen hebben ingevoerd.

Hoewel we onze beveiligingsprocedures regelmatig herzien en nieuwe technologieën en methodes evalueren om onze online kanalen veiliger te maken, zijn geen enkele veiligheidsmaatregelen perfect of ondoordringbaar.

Onze klanten, werknemers en partners spelen ook een belangrijke rol bij het beschermen van gegevens. We moedigen klanten aan om wachtwoorden te kiezen die voor anderen moeilijk te raden zijn en om hun persoonlijke wachtwoorden geheim te houden.

Als u gebreken of problemen in onze beveiliging opmerkt, neemt u zo snel mogelijk contact op met ons LEGO klantenserviceteam.

Als we ooit een gegevensinbreuk ervaren waarbij klantinformatie het risico loop te worden misbruikt, nemen we volgens de wettelijke vereisten contact op met klanten. Indien nodig zullen we ook contact opnemen met de gegevensbeschermingsautoriteiten.

 

Wereldwijde gegevensverwerking, opslag en verwerking

Aangezien we een wereldwijd bedrijf zijn kunnen we uw persoonsgegevens overdragen naar individuele dochterondernemingen van de LEGO Groep of derde partijen op locaties over de hele wereld voor de doeleinden die in dit Privacybeleid worden beschreven. Wanneer uw persoonsgegevens door ons of door bedrijven die dergelijke diensten namens ons uitvoeren, worden overgedragen, opgeslagen of verwerkt, zullen we redelijke stappen ondernemen om de privacy van uw persoonsgegevens te waarborgen. Bovendien houden wij ons bij het gebruiken of openbaar maken van persoonsgegevens aan onze Binding Corporate Rules (bindende bedrijfsvoorschriften) wanneer deze van kracht worden.

De Binding Corporate Rules bieden de hoogste beveiliging voor u als het gaat over de manier waarop uw gegevens worden verwerkt.

 

Binding Corporate Rules en lokale wettelijke vereisten

We willen er zeker van zijn dat we overal ter wereld waar we uw persoonsgegevens verzamelen, opslaan, gebruiken of delen minimaal gebruik maken van de normen voor gegevensprivacy en -veiligheid die voortvloeien uit de Europese Algemene Verordening Gegevensbeveiliging ('AVG'). Waar uw lokale regels meer van ons vragen dan dat, zullen wij onze praktijken aanpassen om ervoor te zorgen dat uw gegevens bij ons veilig zijn, waar ter wereld u zich ook bevindt! Om ons aan die belofte te houden hebben we vanaf juni 2016 iets geïmplementeerd met de naam Bindende Bedrijfsregels. Deze regels worden door de Europese gegevensautoriteiten vastgelegd in de hele Europese Unie (EU) en stellen een aantal van de hoogste normen ter wereld over de verzameling, de opslag, het gebruik en het delen van gegevens.

 

Kennisgeving aan de inwoners van Californië: Als u een inwoner van Californië bent, hebt u volgens sectie 1798.83 van het Burgerlijk Wetboek van Californië het recht om informatie op te vragen over de openbaarmaking van uw persoonsgegevens door bepaalde leden van de LEGO Groep aan derde partijen voor de directe marketingdoeleinden van die derde partijen. Met betrekking tot deze entiteiten is dit privacybeleid alleen van toepassing op hun activiteiten binnen de staat Californië.

 

Kennisgeving aan de inwoners van Australië: Met betrekking tot de manier waarop we uw gegevens verwerken om aan de lokale wetgeving te voldoen, is het volgende van toepassing als aanvulling op het privacybeleid:

  • We verzamelen over het algemeen persoonsgegevens rechtstreeks van u wanneer dit redelijk en praktisch is maar we kunnen ook gegevens verzamelen van andere vertrouwde bronnen om de persoonsgegevens die u hebt verstrekt of die we automatisch verwerkten, bij te werken of aan te vullen.

  • We kunnen uw persoonsgegevens ook gebruiken om u te informeren over de producten en diensten van de LEGO Groep of derde partijen. Van tijd tot tijd kunnen wij, onze entiteiten van de LEGO Groep en onze bedrijfspartners u via e-mail, telefoon of andere elektronische berichtendiensten (zoals tekst-, spraak-, geluids- of beeldberichten inclusief automatische oproepsystemen) contacteren met informatie over producten en diensten (inclusief kortingen en speciale aanbiedingen). Als u niet langer marketing- of promotionele informatie van ons, onze entiteiten van de LEGO Groep of onze partners wilt ontvangen, kunt u zich op elk ogenblik afmelden. Er zijn bepaalde berichten met betrekking tot de goederen en diensten die wij u aanbieden waarvoor u zich niet kunt afmelden.

  • Indien de LEGO Groep een gegevensinbreuk zou ervaren en uw gegevens hierbij betrokken zouden zijn, zullen wij u contacteren als er een risico bestaat op ernstige schade aan u en als we wettelijk verplicht zijn om dit te doen. In sommige gevallen is de LEGO Groep ook wettelijke verplicht om contact op te nemen met de autoriteiten (voor gegevensbescherming) wanneer er zich een inbreuk op privacygegevens voordoet.

  • We zullen dergelijke stappen ondernemen die redelijk zijn in de omstandigheden (indien van toepassing) om persoonsgegevens te vernietigen of te de-identificeren wanneer deze niet langer vereist zijn.

 

Wijzigingen in dit Privacybeleid

We kunnen dit Privacybeleid wijzigen om tegemoet te komen aan nieuwe technologieën, branchepraktijken, wettelijke vereisten of voor andere doeleinden. We zullen gebruikers voorafgaand via e-mail op de hoogte brengen en de informatie op onze online kanalen posten als deze wijzigingen van materieel belang zijn en zullen uw toestemming vragen als dit wettelijk vereist is.

 

Categorieën externe verkopers

De LEGO Groep werkt samen met verschillende vertrouwde partners om ervoor te zorgen dat we u, onze bedrijfspartners en onze werknemers de best mogelijke ervaring bieden. Dit betekent dat ten alle tijden moeten toestaan dat derde partijen persoonsgegevens verwerken.

Om u een overzicht te geven hebben we de soorten verkopers die we gebruiken en waarvoor we hen gebruiken gecategoriseerd.

Als u echter wilt weten welke cookies wij op uw apparaten plaatsen, kijk dan naar onze gedetailleerde lijst van cookies van derden. https://www.lego.com/da-dk/legal/cookieinfo

We verwerken persoonsgegevens met verkopers in de volgende categorieën:

 

IT-dienstenleveranciers - we gebruiken een reeks vertrouwde partners over de hele wereld om ons van IT-diensten en systeemadministratiediensten te voorzien - zowel met betrekking tot onze klant- en partnergerichte activiteiten als onze interne IT- en administratiesystemen.

 

Globale betalingsprovider en verwerkingspartners - om een veilig en efficiënt betalingsproces te garanderen, zowel online, in onze winkels of bij facturering of geldoverdrachten.

 

Cloudopslagpartners - we bewaren onze en uw gegevens in beveiligde gegevenscentra over de hele wereld.

 

Parnters en agentschappen voor fraudepreventie en detectie - werken met de LEGO Groep wereldwijd om ervoor te zorgen dat de LEGO Groep niet het slachtoffer wordt van fraude.

 

Partners voor opslag, verpakking, verzending en levering - helpen ons om onze producten in de handen te brengen van onze klanten en bedrijfspartners over de hele wereld.

 

Partners voor het afdrukken van catalogi en mailings - helpen ons ervoor te zorgen dat catalogi en tijdschriften naar u toe worden gestuurd.

 

Marketingpartners - om doelgerichte en gepersonaliseerde advertenties, promoties en campagnes te bieden, zowel wanneer u met LEGO communiceert op onze online platforms, op sociale media, in de winkel of elders.

 

Sociale mediapartners - om aanwezig te zijn en u de mogelijkheid te geven om met de LEGO Groep te communiceren op de platforms waarop u zich bevindt.

 

Leveranciers voor enquêtes, vragenlijsten en productrecensies - helpen ons ervoor te zorgen dat we uw belangrijke feedback krijgen over uw LEGO®-ervaring!

 

Belasting- en douaneautoriteiten, regelgevende instanties en andere autoriteiten over de hele wereld - die vereisen dat in bepaalde omstandigheden verwerkingsactiviteiten worden gemeld.

 

Professionele adviseurs met inbegrip van advocaten, bankiers, accountants en verzekeraars over de hele wereld, die advies-, bank-, juridische, verzekerings- en boekhouddiensten verlenen aan de LEGO-groep.