Privaatsuspoliitika

Viimati muudetud: 20. juuni 2018

TRUSTe

Meie privaatsuspoliitika

Tere tulemast meie privaatsuspoliitika lehele! Tore, et soovite rohkem teada saada selle kohta, kuidas teie andmeid turvalisena hoiame. See poliitika annab teile teavet selle kohta, kuidas me teie isikuandmete eest hoolitseme, kui külastate meie veebisaiti (olenemata sellest, kust te seda külastate) või kasutate meie teenuseid või meie rakendusi. Samuti kirjeldab see poliitika teile teie privaatsusõigusi ja seda, kuidas seadus teid kaitseb.

Seega, kui otsite lisateavet selle kohta, kuidas me teie isikuandmeid kogume, talletame, kasutame ja jagame, siis on see teie jaoks õige koht!

Alustuseks mõned praktilised, kuid väga olulised üksikasjad, mida teadmiseks võtta!

Kes me oleme?

LEGO Group koosneb paljudest erinevatest juriidilisest isikutest, mis paiknevad ümber maailma. Lisateavet LEGO Groupi kohta leiate siit: https://www.lego.com/aboutus

See privaatsuspoliitika on välja antud kõigi LEGO Groupi ettevõtete nimel. Kõik LEGO Groupi ettevõtted on otsustanud, et Taani ettevõte LEGO System A/S on meie ülemaailmne vastutav töötleja (see, kes vastutab andmete eest). Seega, kui kasutame selles poliitikas sõnu „me“ või „meie“, mõtleme tegelikult LEGO System A/S-i.

Kuidas meiega ühendust võtta?

Oleme määranud andmekaitseametniku, kes vastutab selle privaatsuspoliitikaga seotud küsimuste järelevalve eest. Kui teil on selle poliitika kohta küsimusi, võtke ühendust meie andmekaitseametnikuga:

LEGO System A/S
Aastvej 1,
7190 Billund,
Taani
Adressaat: andmekaitseametnik
Või meili teel: privacy.officer@LEGO.com
Telefon: +44 1 753 826 000

Lisage oma nimi ja asjakohane LEGO Groupi ettevõte (kui seda teate). Kui teil seda teavet ei ole, pole hullu midagi, sest käsitleme teie taotlust nii, nagu see küsimus puudutaks otse LEGO System A/S-i.

Teie õigused isikuna, kelle kohta meil on isikuandmeid (andmesubjekt)

Saate oma kontoteavet ise muuta, redigeerides seda oma kontosätete kaudu. Kui soovite näiteks teabelehtede või turundusmeilide tellimuse tühistada, saate seda teha vastavates meilides toodud lingi kaudu. Kui soovite paigutatud küpsiseid kustutada, leiate vastavad juhised meie küpsiste poliitikast (lisateavet leiate allpool jaotisest Küpsised).

Mis tahes hetkel, mil me teie isikuandmeid valdame või töötleme, on teil järgmised õigused.

  1. Õigus tutvuda andmetega – teil on õigus taotleda koopiat teabest, mida teie kohta hoiame.
  2. Õigus andmete parandamisele – teil on õigus parandada teie kohta hoitud andmeid, mis on ebatäpsed või ebatäielikud.
  3. Õigus olla unustatud – teatud olukordades võite paluda teie kohta hoitud andmete kustutamist meie registrist. Kui oleme õiguslikult kohustatud teavet säilitama või kui see on võimatu või ebaproportsionaalne, ei kustuta me seda, kuid säilitame seda ainult nii kaua, kui see on vajalik, ja meil on oma andmesüsteemides ajapiirangud.
  4. Õigus isikuandmete töötlemise piiramisele – kui töötlemise piiramise õiguse jaoks on täidetud teatud tingimused.
  5. Ülekandmise õigus – teil on õigus lasta teie kohta hoitud andmed edastada teisele organisatsioonile.
  6. Õigus esitada vastuväiteid – teil on õigus esitada vastuväiteid teatud liiki töötlemise (nt otseturunduse) suhtes.
  7. Õigus esitada vastuväiteid automatiseeritud töötlemise, sealhulgas profiilianalüüsi suhtes – teil on ka õigus mitte lasta arvutil teha otsuseid otse teie kohta (see ei hõlma üldist turundust teie vanuse või soo alusel).
  8. Kohtuliku kontrolli õigus – kui keeldume teie andmetega tutvumise õiguse alusel esitatud taotluse rahuldamisest, esitame teile selle põhjuse. Teil on õigus esitada kaebus.

Enne meiega ühenduse võtmist tasub meeles pidada järgmist. Meie saidid ja rakendused võivad sisaldada linke teistele saitidele, mis ei kuulu meile või pole meie kontrolli all. Nendeks võivad näiteks olla sotsiaalmeedia platvormid/teenused. Me ei vastuta nende saitide privaatsustavade eest, nii et kui teil on selliste saitide kohta küsimusi, peate pöörduma otse saidi poole. Samuti soovitame teil olla teadlik ja lugeda teiste saitide privaatsuspoliitikad läbi, sest need võivad väga vabalt koguda, talletada, kasutada ja jagada teie isikuandmeid.

Kaebused meie käitumise kohta

Teil on õigus esitada kaebus, kui teie arvates ei täida LEGO Group oma kohustusi teie andmete suhtes.

LEGO Groupis on ülemaailmne andmekaitseametnik, kes suhtub teie kaebusesse väga tõsiselt. Saate meie ülemaailmse andmekaitseametnikuga ühendust võtta järgmisel meiliaadressil: privacy.officer@lego.com. Saadame teile viie päeva jooksul kinnituse ja anname endast parima, et küsimusega ühe kuu jooksul tegeleda. Kui küsimus on keeruline või nõuab palju tööd, võib aega kuluda rohkem, kuid hoiame teid asjadega kursis.

Teil on alati õigus esitada kaebus ka ametiasutustele, kuid kuna me suhtume privaatsust puudutavatesse küsimustesse väga tõsiselt, siis oleksime väga tänulikud, kui pöörduksite meie poole. Asutus, kellel on õigus meid uurida, on Taani andmekaitseamet. Lisateavet leiate nende veebilehelt: https://www.datatilsynet.dk/.

Võite esitada kaebuse järgmise kohta:

  1. kuidas teie isikuandmeid on töödeldud;
  2. kuidas teie andmetele juurdepääsu taotlust on menetletud;
  3. kuidas teie kaebust on menetletud;
  4. kaebuse järel tehtud mis tahes otsuse edasi kaevata.


Meie reeglid andmete kogumiseks

Võtame teie privaatsust väga tõsiselt, nii et küsime ainult teavet, mida meil on vaja, et saaksime teile pakkuda suurepärast teenust.

Kliendiandmete kogumisel järgime järgmisi põhimõtteid.

  • Küsime andmete kogumiseks luba
  • Kasutame andmeid ainult kokkulepitud põhjusel ja niikaua kui vaja
  • Täidame vähemalt selle riigi kohalikke andmekaitseseadusi, kus me teile oma veebisaidi või rakenduste kaudu teenust pakume
  • Säilitame andmeid, mida oleme õiguslikult kohustatud hoidma
  • Selgitame, miks me andmeid vajame ja kuidas neid kasutame (välja arvatud juhul, kui meil on õiguspärane põhjus seda mitte teha)
  • Kontrollime ja uuendame privaatsusteavet regulaarselt (võime ka andmeid teise andmebaasiga võrrelda, veendumaks, et need on õiged)
  • Me ei jaga andmeid kellegagi, kui meil pole selleks seaduslikku või õiguspärast põhjust või kui meil pole teie või teie vanemate luba (kui olete alla 16-aastane laps)


Andmete kogumine meie veebikanalites

Kogume teie isikuandmeid ja anonüümseid andmeid, kui külastate meie LEGO.com domeenis mõnda saiti või kasutate mõnda meie rakendust. Kui külastate meie veebikanaleid, saate kontrollida, kas kogume andmeid saidi tingimuste alusel.

Lisaks saame teavet kolmanda osapoole kaudu, kui külastate meie lehte sotsiaalmeedia saitidel või kanalites (nt Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, WeChat jne).

Kogutavate isikuandmete liigid

Kui külastate mõnda neist veebikanalitest, võime koguda järgmist.

  • Registreerimisteavet, mida kasutame selleks, et aidata teil kontot seadistada (nt teie nimi, riik, sugu, sünnikuupäev, e-posti aadress, kasutajanimi ja parool).
  • Makse- või ülekandeteavet, mida kasutame siis, kui ostate tooteid või kasutate võrguteenuseid (nt postiaadress, telefoninumber või krediitkaardinumber).
  • Asukohateavet või teie IP-aadressi, mida kasutame teile asjakohase veebisisu pakkumiseks.
  • Teavet, mida olete meie foorumites avalikult jaganud.
  • Teavet, mida olete saatnud üksikisikule või rühmale, kasutades meie sõnumside-, vestlus- või postiteenuseid.
  • Teavet, mida esitate siis, kui kasutate meie enda veebikanaleid või kolmanda osapoole kanaleid (nt suhtlusvõrke) või kui lingite oma LEGO registreerimiskonto kolmanda osapoole platvormiga.


Miks peame isikuandmeid töötlema?

Õiguslikus mõttes kirjeldab andmete töötlemise viis seda, kuidas me klientidelt saadud andmeid kogume, talletame, kasutame, jagame ja kustutame. Kui jagate oma isikuandmeid meie veebikanalites meiega, töötleme teie andmeid selles privaatsuspoliitikas kirjeldatud viisil.

Kuna oleme ülemaailmne ettevõte, mis müüb mänguasju otse klientidele ja pakub oma fännidele palju erinevaid lahendusi, peame klientide isikuandmeid töötlema selleks, et:

  • kliendid saaksid meie veebipõhisest LEGO poest osta tooteid ja lasta need soovitud kohta kohale toimetada;
  • kliendid saaksid registreeruda kõigi soovitud kontode ja teenuste kasutajaks;
  • kliendid saaksid kasutada võrguühendusega ja võrguühenduseta LEGO lahendusi, mille oleme nende jaoks loonud;
  • kliendid saaksid jagada teavet meie avalikes foorumites;
  • saaksime klientidele saata teavet, mida nad on meilt küsinud, või vastata nende küsimustele;
  • saaksime klientidel paluda küsimustike ja uuringute kaudu anda tagasisidet meie teenuste kohta;
  • saaksime oma klientidele pakkuda asjakohast turundusteavet oma toodete kohta.

Pidage alati meeles, et kui kasutate LEGO teenust kolmanda osapoole kanali (nt sotsiaalmeedia või LEGO rakenduse) kaudu, võib see kolmas osapool teie isikuandmeid töödelda ka oma privaatsuseeskirjade kohaselt.

Võime mõne teenuse ja toote puhul teie isikuandmete töötlemisel kasutada automatiseeritud otsustusprotsessi. Näitena võib tuua meie pettuste ennetamise ja avastamise jõupingutused saidil shop.LEGO.com. Võite taotleda automatiseeritud otsuse täpsuse käsitsi läbivaatamist, kui te pole sellega rahul.

Kuidas me isikuandmeid töötleme?

Kui külastate meie veebikanaleid või kasutate kolmandate osapoolte saite või platvorme, kasutame teie isikuandmete töötlemiseks selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, välkküpsised, pikslid ja veebimajakad.

Külastage meie küpsiste poliitikat, kust leiate lisateavet, sealhulgas teavet selle kohta, kuidas kustutada seadmesse paigutatud küpsiseid ja kuidas üldsegi vältida nende salvestamist!

Pidage meeles, et kui lubate oma seadmes küpsiste vältimise funktsiooni, ei tööta seejärel saidil enam mõned meie teenused ja funktsioonid.

Kogume teavet ka teistest usaldusväärsetest allikatest, et saaksime uuendada või täiendada isikuandmeid, mille oleme ise kogunud.

Teabe jagamine usaldusväärsete tütarettevõtetega (muude LEGO ettevõtetega)

Meie tütarettevõtted (muud LEGO Groupi ettevõtted) võivad mõnikord vajada juurdepääsu teie teabele, et pakkuda teile teenuseid meie nimel. Kuna LEGO Group võtab teie privaatsust tõsiselt, oleme teinud otsuse rakendada samasugust privaatsuse kaitset üle kogu maailma, nii et võite end turvaliselt tunda olenemata sellest, milline LEGO Groupi ettevõte teie andmeid kasutab. Juriidiliselt tegutsevad muud LEGO Groupi ettevõtted siis „volitatud töötlejana“ ja nende suhtes kohaldatakse andmetöötlusseadusi. Nad vajavad teie isikuandmeid selleks, et:

  • pakkuda tooteid ja teenuseid, mida olete taotlenud;
  • võtta teiega ühendust teie konto või tehingute osas;
  • saata teile teavet meie saitide, rakenduste ja poliitikate kohta;
  • saata teile teabelehti, mille saajaks olete registreerunud (saate tellimuse igal ajal tühistada);
  • töödelda teavet, mida tütarettevõte on lepingu alusel ametlikult kohustatud meie nimel töötlema, nt teostada teie esitatud ostu, hallata teie LEGO ID kontotegevust või teie VIP-konto andmeid;
  • tuvastada, läbi vaadata ja peatada mis tahes tegevusi, mis võivad rikkuda meie poliitikaid või seadust.


Teabe jagamine avalikes foorumites ja vestlusteenustes

Kuna meie avalikke foorumeid ja vestlusteenuseid saab lugeda igaüks, on nendes jagatavad isikuandmed avalikult nähtavad. Kui soovite, et eemaldaksime teie isikuandmeid saidi avalikelt aladelt, saatke e-kiri meie klienditeenindusele. Kui me ei saa teie isikuandmeid mingil põhjusel eemaldada, selgitame teile seda. Kui olete alla 16-aastane, on teil meie avalike foorumite või vestlusfunktsioonide kasutamiseks vaja vanema või eestkostja luba.

LEGO ID jagamine

Saate oma LEGO ID-d kasutada meie usaldusväärsete partnerite kolmandate osapoolte veebisaitidel, et mängida virtuaalseid mänge ilma eraldi kontot loomata. Kui otsustate oma LEGO ID-d kasutada, on meil juurdepääs teatud teabele, mida kolmanda osapoole veebisaitidele esitate. Kogume, talletame, kasutame ja töötleme seda teavet vastavalt sellele privaatsuspoliitikale. Kolmanda osapoole saidid pääsevad teie LEGO ID profiilil juurde ka teatud teabele, et saaksite nende saidil lahendusi kasutada. Kui soovite lisateavet selle kohta, kuidas nad teie teavet kasutavad, lugege nende privaatsuspoliitikat.

Teabe jagamine sotsiaalmeedia (funktsioonide) ja vidinate kaudu

Mõned meie veebisaidid võivad sisaldada sotsiaalmeedia linke, näiteks Facebooki nuppu „meeldib“, vidinaid nagu „Jaga seda nuppu“ ja interaktiivseid miniprogramme. Kui klõpsate mõnda neist linkidest, võivad funktsioonid koguda teie IP-aadressi ja salvestada, millist lehte te sel hetkel külastasite. Funktsioonid võivad õigesti toimimiseks kasutada ka küpsiseid. Sotsiaalmeedia funktsioone ja vidinaid majutavad kolmandad osapooled või need võivad olla majutatud otse meie veebisaidil. Nende funktsioonide ja vidinate kasutamisel töötleb teie isikuandmeid see kolmas osapool vastavalt oma privaatsuspoliitikale.

Teabe jagamine teiste ettevõtetega

Vaadake siin üle kategoorialoend, kus on toodud usaldusväärsed kolmandad osapooled, kellega võime teie teavet jagada.
Me ei jaga teie isikuandmeid väljaspool LEGO Groupi, välja arvatud järgmistel juhtudel.

  • Kui meil on vaja jõustada kasutustingimusi või poliitikaid, millega palume klientidel nõustuda.
  • Kui peame kaitsma oma klientide või kolmandast osapoolest partnerite turvalisust, õigusi ja vara.
  • Kui meil on vaja täita õiguslikke menetlusi või kui andmete avalikustamine on seadusega nõutav.
  • Kui palume teistel ettevõtetel (nt kullerid, tarne- ja laoteenuse pakkujad, makseteenuse pakkujad, IT-platvormi pakkujad, pettuste avastamise ja ennetamise teenuse pakkujad, uuringupakkujad, tootekataloogi pakkujad ja klienditeeninduse pakkujad) pakkuda teenuseid meie nimel. Meil on ettevõtetega sõlmitud lepingud, tagamaks, et nad kasutavad teie isikuandmeid ainult kokkulepitud teenustes ja juriidiliste nõuete täitmiseks.
  • Kui talletame teie andmeid, kasutades turvalisi pilvsalvestusruumi teenuseid/seadmeid. Meil on ettevõtetega sõlmitud lepingud, tagamaks, et nad kasutavad teie isikuandmeid ainult kokkulepitud teenustes ja juriidiliste nõuete täitmiseks.
  • Kui peaksime varade liitmise, omandamise või müügi tõttu olema kunagi sunnitud teavet kolmanda osapoolega jagama – sel juhul saadaksime teile e-kirja ja postitaksime oma veebisaidile teate omaniku muutuse kohta, lisaks selgitaksime, kuidas teie andmeid kasutatakse ja pakuksime teile isikuandmetega seoses valikuvõimalusi.
  • Kui olete andnud meile loa jagada teie teavet kolmandate osapooltega, et nad saaksid teile saata teavet oma toodete ja kampaaniate kohta (saate nendest e-kirjadest loobuda, võttes ühendust LEGO klienditeeninduse meeskonnaga, kuigi mõnel juhul peate võib-olla ka kolmanda osapoolega otse ühendust võtma).
  • Kui olete andnud meile loa jagada teie teavet kolmandate osapooltega, et nad saaksid teile edastada turundusteavet ja kampaaniapakkumisi meie toodete kohta (nt sotsiaalmeedia platvormi kaudu pakutav isikupärastatud reklaam). Saate sellistest turundustegevustest loobuda, reguleerides oma seadmes küpsiste sätteid. Mõnel juhul peate võib-olla ka kolmanda osapoolega otse ühendust võtma (sotsiaalmeedia puhul reguleerige oma privaatsussätteid ja taotlege kolmanda osapoole saidi poolt kogutud teabe kustutamist).
  • Kui olete palunud meil jagada teie isikuandmeid kolmanda osapoole saitide või platvormidega (nt suhtlusvõrkudega) – isikuandmete jagamise järel töötleb see kolmas osapool teie isikuandmeid vastavalt oma privaatsuseeskirjadele.


Kui kaua teie isikuandmeid säilitame?

Säilitame teie isikuandmeid seni, kuni teie konto on aktiivne või nii kaua, kui see on vajalik teenuse pakkumiseks. Meil on säilituspoliitikad kõikide töödeldavate isikuandmete liikide jaoks.

Kui soovite oma konto tühistada või tahate, et me teie andmed kustutaksime, säilitame ainult teavet, mida vajame juriidilistel põhjustel, vaidluste lahendamiseks või oma lepingute jõustamiseks.

Meie küpsiste poliitika

Küpsised on väikesed andmefailid, mida teie brauser teie arvutisse või seadmesse paigutab. Küpsis ise ei sisalda ega kogu teavet. Kuid kui server seda veebibrauseri kaudu loeb, võib see aidata veebisaidil pakkuda kasutajasõbralikumat teenust – näiteks jättes meelde varasemaid oste või kontoandmeid.

Nagu enamik veebisaite, koguvad meie veebikanalid ja rakendused teatud teavet (nt teavet IP-aadresside, brauserite, Interneti-teenuse pakkujate, viitavate lehtede, väljumislehtede, operatsioonisüsteemide, kuupäevatemplite, ajatemplite ja klikivoo kohta). Seda teavet ei lingita muu teie kohta kogutava teabega, kui te pole andnud nõusolekut, et võime seda teha.

Nii meie kui ka meie kolmandast osapoolest jälgimisteenuste partnerid kasutavad brauseri mälu, rakenduse mälu, küpsiseid, piksleid, majakaid, skripte ja silte trendide analüüsimiseks, saidi haldamiseks, kasutajate liikumise jälgimiseks saidil ja demograafilise teabe kogumiseks meie üldise kasutajabaasi kohta. Võime nende kohta saada aruandeid oma kolmandast osapoolest jälgimisteenuste partneritelt eraldi ja kokkuvõtlikult. Küpsiste kohta lisateabe saamiseks lugege meie täielikku küpsiste poliitikat.

TRUSTe

Laste turvalisuse tagamine veebis

Hoolime väga sellest, et lapsed oleksid veebis kaitstud ja oleme kehtestanud täiendavad privaatsuseeskirjad, et tagada meie nooremate fännide turvalisus sel ajal, kui nad meie veebikanaleid kasutavad. Õigupoolest on mõnedel funktsioonidel vanusepiirangud, et lapsed ei saaks selliseid funktsioone kogemata kasutada. Püüame ka mõistlikkuse piires tagada, et me teadlikult ei kogu, talleta, kasuta ega töötle selliste laste isikuandmeid, kes võivad neid funktsioone kasutada ilma nõuetekohase vanemliku nõusolekuta.

Oleme liitunud digitaalse lastekaitseprogrammiga, mille raames kontrollitakse meie ettevõtet igal aastal, veendumaks, et järgime lastega veebis suhtlemise eeskirju.

Samuti järgime 13–18-aastaste laste puhul kõiki asjakohaseid seadusi ja kui tegu on isikuandmetega, siis loeme kõiki alla 16-aastaseid isikuid lasteks

Kui teil on meie privaatsuspoliitika kohta küsimusi või muresid, pöörduge meie andmekaitseametniku poole meiliaadressil privacy.officer@lego.com.

Kui teil on privaatsuse või andmete kasutamisega seotud lahendamata probleem, mida me ei ole rahuldavalt käsitlenud, võtke ühendust meie USA-s paikneva kolmandast osapoolest vaidluste lahendamise teenuse osutajaga (tasuta) aadressil https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Vaidluste lahendamise teenuse osutaja hõlmatud atribuutide loendi vaatamiseks klõpsake selle jaotise ülaosas asuvat templit.

Laste isikuandmete töötlemisel rakendame nende privaatsuse kaitsmiseks täiendavaid meetmeid, sealhulgas:

  • seletame vanematele kindlasti seda, milliseid isikuandmeid me nende lapse kohta kogume, talletame, kasutame ja töötleme, ning selgitame, kas jagame neid andmeid;
  • täidame õiguslikke nõudeid, paludes vanemlikku nõusolekut lapse andmete kogumiseks, kasutamiseks ja töötlemiseks ning paludes nõusolekut nende lastele meie toodete ja teenuste kohta teabe saatmiseks;
  • piirame seda, kuidas me laste isikuandmeid kogume, talletame, kasutame ja töötleme, et kogutaks ainult andmeid, mis on mõistlikult vajalikud selleks, et lapsed saaksid osa võtta veebitegevusest;
  • anname vanematele juurdepääsu või võimaluse paluda juurdepääsu nende lapse kohta kogutud isikuandmetele – vanemad võivad paluda ka oma laste isikuandmeid muuta või kustutada.


Laste teabe kogumine ja kasutamine

Kui mõned meie veebisaidid, kanalid ja rakendused on loodud igas vanuses peredele ja kasutajatele, on teised mõeldud peamiselt laste jaoks. Iga kord, kui kogume lapse isikuandmeid, säilitame andmeid ainult nii kaua, kui vajame neid teenuse osutamiseks või nii kaua, kui nende säilitamine on seadusega nõutav.

Kuigi lapsed saavad valida, kas jagada oma teavet meiega, siis mõned meie veebisaitide funktsioonid ei toimi, kui nad pole meile oma teavet andnud. Kui funktsioonide toimimiseks on vaja isikuandmeid, küsime ainult andmeid, mis on tegevuses osalemiseks mõistlikult vajalikud.

Siin on mõned näited kordadest, mil me kogume laste andmeid.

  • Kui lapsed registreeruvad veebis

    Lapsed saavad meie veebisaitidel registreeruda, et pääseda juurde mitmesugustele teenustele, sealhulgas sisule, mängudele ja võistlustele. Registreerumisel võime lapsel paluda esitada oma vanema või eestkostja meiliaadressi, lapse eesnime, soo, sünnikuupäeva, kasutajanime ja parooli. Kasutame seda teavet turvalisuse tagamiseks ja teatiste saatmiseks. Julgustame lapsi looma kasutajanime, mis ei sisalda isikuandmeid.

  • Kui lapsed jagavad enda loodud sisu

    Mõned meie veebisaidid võimaldavad lastel ise sisu luua või kasutada. Kuna ainult mõned nendest funktsioonidest nõuavad lapse isikuandmeid, ei nõua kõik tegevused lapsevanema või eestkostja nõusolekut. Kui tegevus võib potentsiaalselt lubada lapsel jagada isikuandmeid, siis me kas vaatame sisu ise üle ja veendume, et isikuandmed eemaldatakse, või küsime vanema või eestkostja luba andmete kogumiseks. Lapsed on minevikus meiega jaganud näiteks järgmist tüüpi isikuandmeid: lugusid, vabas vormis tekstivälju, joonistusi, mis võimaldavad teksti või vabas vormis teabe sisestamist, teie lapse fotosid, heliklippe, filmifaile või mis tahes tüüpi sisu või muid püsiidentifikaatoreid, mis aitavad last mingil viisil selgelt identifitseerida. Kui kavatseme lisaks isikuandmeid sisaldava sisu kogumisele sisu ka avalikult või kolmanda osapoolega nende endi tarbeks jagada, siis küsime vanemalt või eestkostjalt „kontrollitavat vanemlikku nõusolekut“ (mis on vanemliku nõusoleku kõrgem tase).

  • Kui lapsed osalevad võistlustel ja loteriides

    Kui laps soovib osaleda võistlusel, siis küsime isikuandmeid, mida vajame selleks, et laps saaks osaleda. Tavaliselt küsime ainult lapse eesnime (et saaksime eristada sama pere lapsi) ja vanema või eestkostja meiliaadressi (et täita juriidilisi nõudeid, mis on seotud vastutava täiskasvanu teavitamisega). Me võtame vanemaga ühendust ainult siis, kui laps võidab võistluse või loterii, et teada saada, kuhu auhind saata. Kui võistlusel palutakse lapsel osalemiseks luua sisu, siis peame võib-olla eelnevalt e-posti teel küsima vanemlikku nõusolekut, tagamaks, et täidame privaatsusnõudeid, mis kehtivad sisule, mida lapsed on ise loonud (vaadake ülalolevat teavet laste loodud sisu kohta). Ilma nõusolekuta ei saa lapsed meie võistlustel osaleda.

  • Kui lapsed saavad meilt e-kirju

    Peame võib-olla küsima nende lapse kontaktandmeid (sealhulgas nende meiliaadressi), et saaksime vastata nende esitatud küsimusele. Õiguslike nõuete täitmiseks üle kogu maailma kustutame lapse kohta kogutud teabe niipea, kui vastus on saadetud. Kui meil on vaja lapsega teist korda ühendust võtta, näiteks täiendavatele küsimustele vastamiseks, paluksime tema vanemalt või eestkostjalt meiliaadressi. Sel juhul säilitaksime lapse veebipõhist kontaktteavet ainult nii kaua, kui meil läheb aega tema taotluse täitmiseks, ja me ei kasutaks seda teavet ühelgi muul eesmärgil. Kui me kunagi vajame lapse veebipõhist kontaktteavet pidevaks teabevahetuseks, küsiksime me esimesel võimalusel vanema või eestkostja meiliaadressi, et saaksime hoida täiskasvanut kursis andmetega, mida me kogume, ja anda vanemale võimalus paluda meil andmete kogumine lõpetada. Vanemad või eestkostjad võivad igal ajal loobuda mis tahes suhtlusest, mida nende lapsega peame, järgides igas suhtlustüübis tellimuse tühistamise juhiseid (kui suhtlustüüpe on rohkem kui üks, peab täiskasvanu võib-olla igast neist eraldi loobuma). Alternatiivina võivad nad võtta ühendust meie LEGO klienditeeninduse meeskonnaga.

  • Kui lapsed saavad rakenduse tõuketeatisi

    Paljud rakendused saadavad kasutajatele tõuketeatisi klientide mobiiltelefonidele või seadmetesse, et teavitada neid uuendustest (mõnikord isegi siis, kui rakendus ei ole kasutusel). Mõned meie rakendused on mõeldud laste jaoks. Palume lastel esitada oma vanema või eestkostja meiliaadressi, et saaksime täiskasvanut teavitada tema lapse taotlusest enne, kui saadame lastele oma rakendustest tõuketeatisi. Me ei lingi seadmeidentifikaatorit muude isikuandmetega ilma vanemliku nõusolekuta. Kui soovite, et teie lapsele ei saadetaks mõnest meie rakendusest enam tõuketeatisi, saate igal ajal muuta sätteid seadmes, mida teie laps kasutab.

  • Kui kogume asukohateavet

    Mõned meie veebisaidid, kanalid ja rakendused on mõeldud lastele. Enne lapse tänava nime, aadressi või koordinaatide kohta teabe kogumist küsime lapsevanema või eestkostja nõusolekut meili teel. Teeme seda seetõttu, et selline teave võimaldab meil tulemuslikult kindlaks teha konkreetse lapse. Vastupidiselt ei nõua me vanemlikku nõusolekut lapse linna, riigi või regiooni kohta teabe kogumiseks, kuni seda ei lingita otseselt konkreetse lapsega. Põhjuseks on see, et selline üldine teave ei võimalda meil konkreetset last tuvastada. Kui soovite, et lõpetaksime seda tüüpi asukohateabe kogumise, saate igal ajal kohandada sätteid seadmes, mida teie laps kasutab. Alternatiivina võtke ühendust meie LEGO klienditeeninduse meeskonnaga.

  • Kui kogume „püsiidentifikaatoreid“

    Selleks, et saaksime oma veebikanalite külastajatele pakkuda asjakohasemaid ja isikupärastatud veebikogemusi, kogume automaatselt teatud tüüpi teavet (nt teavet IP-aadresside, mobiilsideseadme identifikaatori, brauserite, Interneti-teenuse pakkujate, viitavate lehtede, väljumislehtede, külastamissageduse, operatsioonisüsteemide, kuupäevatemplite, ajatemplite ja klikivoo kohta). Kasutame selle teabe kogumiseks selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, pikslid, välkküpsised, veebimajakad, ja muid ainuidentifikaatoreid (mida määratleme selle privaatsuspoliitika jaotises Küpsiste poliitika). Võime seda teavet koguda ise või paluda kolmandal osapoolel töödelda andmeid meie nimel. Kasutame neid andmeid selleks, et anda lastele juurdepääs veebipõhistele funktsioonidele ja tegevustele, kohandada sisu, täiustada oma veebikanaleid, analüüsida oma veebikanali jõudlust ja luua anonüümseid aruandeid. Kui soovime kunagi koguda laste andmeid mingil muul põhjusel, siis võtame eelnevalt nõusoleku saamiseks ühendust lapse vanema või eestkostjaga. Meie saitidel ja rakendustes „püsiidentifikaatoreid“ koguvate kolmandast osapoolest operaatorite loendi leiate meie küpsiste poliitikast.

Mis saab siis, kui kogume laste andmeid kogemata?

Kui avastame, et oleme tahtmatult kogunud lapse kohta teavet viisil, mis ei vasta COPPA nõuetele, kustutame teabe kohe.

Vanemliku nõusoleku taotlemine

Madala tasemega nõusoleku küsimine meili teel
Kui peame koguma lapse isikuandmeid, siis küsime vanemlikku nõusolekut vastavalt COPPA juriidilistele nõuetele. Saadame lapse vanemale või eestkostjale e-kirja, milles selgitame, millist teavet me kogume ja kuidas kavatseme seda kasutada, ning palume vanemal oma nõusoleku anda või sellest keelduda. Kui me ei saa vanemlikku nõusolekut mõistliku aja jooksul, kustutame kogu teabe, mida oleme lapse kohta kogunud, sealhulgas täiskasvanu kontaktteabe, mida me nõusoleku taotlemiseks küsisime.

Kõrgema taseme kontrollitava nõusoleku küsimine

Kui soovime jagada lapse isikuandmeid avalikult või kolmanda osapoolega, küsime kõrgema tasemega vanemlikku nõusolekut kui eespool kirjeldatud meilitaotluse puhul. Võime paluda kinnitamist krediitkaardi või muu makseviisi kaudu (koos sümboolse tasuga), telefoni teel või videovestluse kaudu koolitatud klienditeeninduse esindajaga või allkirjastatud nõusolekuvormi kaudu, mis tagastatakse meile posti, meili või faksi teel. Võime anda vanemale või eestkostjale PIN-koodi või parooli, mida saab kasutada edaspidises suhtluses täiskasvanu identiteeti kinnitamiseks.

Mis saab siis, kui vanema või eestkostjaga pole nõusoleku saamiseks ühendust võetud?

Kui alla 16-aastane laps kasutab võrgukanalit, mis on mõeldud lastele ja kus kehtib vanusepiirang, saadame enne lapse isikuandmete kogumist lapse vanemale või eestkostjale e-kirja. Kui arvate, et teie laps osaleb veebitegevuses, mille käigus kogutakse tema isikuandmeid ning teie või mõni teine vanem/eestkostja ei ole saanud e-kirja, millega teid sellest teavitatakse või küsitakse teie nõusolekut, võtke ühendust meie andmekaitseametnikuga aadressil privacy.officer@lego.com. Me ei kasuta vanemliku nõusoleku andmisel esitatud meiliaadresse ühelgi muul eesmärgil, välja arvatud juhul, kui täiskasvanu on selgesõnaliselt nõustunud turundusmeilidega või osalenud tegevuses, mis lubab meili teel ühendust võtta.

Vanemate valikud ja vanemlik järelevalve

Lapsevanemad või eestkostjad võivad igal ajal keelduda meil lubamast lapse täiendavaid isikuandmeid kasutada ja koguda. Vanemad või eestkostjad võivad paluda meil oma registrist kustutada isikuandmed, mida oleme kogunud seoses nende lapse kontoga. Kuna mõnede teenuste puhul on isikuandmed nõutavad, ei pruugi lapse andmete kustutamise järel konto, liikmesus või teenus olla lapsele tulevikus kättesaadav.

Kui lapsel on registreeritud LEGO ID, võivad vanemad või eestkostjad pääseda juurde, muuta või kustutada isikuandmeid, mida oleme nende lapse kohta kogunud, tehes järgmist.

Kui eelistate meiega ühendust võtta, siis andke meile teada oma lapse kasutajanimi koos oma telefoninumbri ja meiliaadressiga. Enne lapse isikuandmetele juurdepääsu andmist peame kinnitama, et olete lapse vanem või eestkostja. Vastame teie taotlusele mõistliku aja jooksul.

Kui teeme olulisi muudatusi selles, kuidas kasutame alla 16-aastastelt lapselt kogutud isikuandmeid, teavitame tema vanemat või eestkostjat meili teel ja küsime „kontrollitavat vanemlikku nõusolekut“ lapse isikuandmete uute kasutusviiside jaoks.

Sellise teabe jagamine, mille teistega jagamiseks oleme saanud nõusoleku

Kui oleme saanud kõrgema tasemega vanemliku nõusoleku lapse isikuandmete avalikult jagamiseks, võime isikuandmeid jagada ka oma teenusepakkujatega või õigusasutustega. Võime jagada teavet oma teenusepakkujatega, sealhulgas tarkvaralahendusi pakkuvate ettevõtetega, veebiturbepartneritega ja klienditeenindusega. Meie lepingud nende ettevõtetega tagavad, et nad kasutavad isikuandmeid ainult kokkulepitud eesmärgil.

Võime isikuandmeid jagada õiguslike menetluste täitmiseks või siis, kui andmete avalikustamine on seadusega nõutav. Nagu on lubatud asjakohastes seadustes, võime laste kohta kogutud isikuandmeid jagada ka järgmistel eesmärkidel:

  • õiguskaitseasutuse või avaliku asutuse (sealhulgas koolide või lasteteenuste) taotluse täitmiseks või vastutuse vältimiseks;
  • selliseks avalikustamiseks, mis võib meie arvates takistada kuriteo toimepanemist;
  • avaliku julgeolekuga seotud uurimisele kaasaaitamiseks;
  • meie veebikanaleid kasutava lapse turvalisuse tagamiseks;
  • meie teenusepakkujate tehnoloogia või meie veebikanalite turvalisuse kaitsmiseks.

Vanematel on õigus anda nõusolek oma lapse isikuandmete kogumiseks, kasutamiseks ja töötlemiseks, ilma et nad peaksid nõustuma ka nende andmete avalikustamisega kolmandatele osapooltele. Me ei jaga kolmandate osapooltega muud teavet peale eespool kirjeldatu.

Meie töötajad

Olenemata sellest, kas olete olemasolev töötaja või kandideerite meie juures töökohale, töötleme teie töö ja taotlusega seotud konkreetset teavet. Selle privaatsuspoliitika põhimõtted kehtivad ka teie töö ja taotluse puhul.

LEGO partnerid

Määratleme LEGO partnereid kui teisi ettevõtteid, kes LEGO Groupiga äri ajavad. Töötleme teavet oma LEGO partnerettevõtete kohta koostöö ja hindamise eesmärgil.

Andmeturve ja -terviklus

Kliendiandmete turvalisus, terviklus ja konfidentsiaalsus on meie jaoks äärmiselt oluline. Kasutame tehnilisi, halduslikke ja füüsilisi turbemeetmeid, et kaitsta isikuandmeid volitamata juurdepääsu, avalikustamise, kasutamise ja muutmise eest. Kõik välised ülekanded, mis sisaldavad isikuandmeid, tehakse krüptitud tehnoloogia abil. Krediitkaarditeavet käitlevad heakskiidetud teenusepakkujad, mis vastavad PCI (maksekaardisektori) standarditele ja mis on kehtestanud asjakohased kaitsemeetmed.
Kuigi vaatame oma turbeprotseduurid regulaarselt üle ja hindame uusi tehnoloogiaid ja meetodeid, et muuta oma veebikanalid ohutumaks, pole ükski turbemeede täiuslik ega läbitungimatu.

Meie klientidel, töötajatel ja partneritel on teabe kaitsmisel samuti oluline roll. Soovitame klientidel valida paroolid, mida teistel on raske ära arvata, ja hoida oma isiklikke paroole salajas.

Kui märkate meie turvalisusega seoses vigu või probleeme, võtke niipea kui võimalik ühendust meie LEGO klienditeeninduse meeskonnaga.

Kui kunagi leiab aset andmetega seotud rikkumine, mille korral satuvad kliendiandmed väärkasutuse ohtu, võtame klientidega ühendust vastavalt juriidilistele nõuetele. Vajaduse korral võtame ühendust ka andmekaitseasutustega.

Andmete ülemaailmne edastamine, talletamine ja töötlemine

Kuna oleme globaalne ettevõte, võime teie isikuandmeid selles privaatsuspoliitikas kirjeldatud eesmärkidel edastada LEGO Groupi üksikutele tütarettevõtetele või kolmandatele osapooltele üle kogu maailma. Iga kord, kui meie või meie nimel teenuseid teostavad ettevõtted teie isikuandmeid edastavad, talletavad või töötlevad, võtame mõistlikke meetmeid selleks, et kaitsta teie isikuandmete privaatsust. Lisaks järgime isikuandmete kasutamisel või avalikustamisel siduvaid kontsernisiseseid eeskirju, kui need jõustuvad.

Siduvad kontsernisisesed eeskirjad pakuvad teile teabe töötlemisel suurimat võimalikku turvalisust.

Siduvad kontsernisisesed eeskirjad ja kohalikud juriidilised nõuded

Soovime tagada, et järgime vähemalt Euroopa isikuandmete kaitse üldmäärusest (GDPR) tulenevaid andmete privaatsuse ja turbe standardeid kõikjal maailmas, kus me teie isikuandmeid kogume, talletame, kasutame või jagame. Kui teie kohalikud eeskirjad nõuavad meilt enamat, siis kohandame oma praktikat, tagamaks, et teie andmed on meie juures kaitstud olenemata sellest, kus te asute! Selleks, et end selle lubadusega siduda, oleme kasutusele võtnud siduvad kontsernisisesed eeskirjad, mis kehtivad alates 2016. aasta juunist. Need eeskirjad on kehtestatud Euroopa andmekaitseasutuste poolt Euroopa Liidus (EL) ja need sätestavad andmete kogumise, talletamise, kasutamise ja jagamise kohta ühed maailma kõrgeimad standardid.

Märkus California elanikele

Kui olete California elanik, on teil lubatud California tsiviilseadustiku paragrahvi 1798.83 alusel taotleda teavet oma isikuandmete avalikustamise kohta, kui teatud LEGO Groupi liikmed on andmeid avalikustanud kolmandatele osapooltele nende otseturunduse eesmärkidel. Nende juriidiliste isikute puhul kohaldatakse seda privaatsuspoliitikat ainult nende tegevuste suhtes California osariigis.

Märkus Austraalia elanikele

Seoses sellega, kuidas teie andmeid kohalike õigusaktide järgimiseks töötleme, kohaldatakse lisaks privaatsuspoliitikale järgmisi põhimõtteid.

Kogume isikuandmeid tavaliselt otse teilt, kui see on mõistlik ja praktiline, kuid võime andmeid hankida ka teistest usaldusväärsetest allikatest, et uuendada või täiendada teie esitatud või automaatselt töödeldud isikuandmeid.

  • Võime teie isikuandmeid kasutada ka selleks, et teavitada teid LEGO Groupi või kolmandate osapoolte toodetest ja teenustest. Aeg-ajalt võivad meie ja meie LEGO Groupi üksused ja äripartnerid teiega ühendust võtta posti, telefoni, meili või muude elektrooniliste sõnumsideteenuste teel (nt tekst-, kõne-, heli- või piltsõnumid, sh automatiseeritud helistamissüsteemid), et anda teavet toodete ja teenuste kohta (sh allahindlused ja eripakkumised). Kui te ei soovi enam meilt ja meie LEGO Groupi üksustelt või partneritelt turundus- või reklaamteavet saada, võite tellimuse igal ajal tühistada. Teile pakutatavate kaupade ja teenustega on seotud teatud sõnumid, mille tellimust ei saa tühistada.
  • Kui LEGO Groupis leiab kunagi aset andmetega seotud rikkumine ja teie andmed on sellega seotud, võtame teiega ühendust, kui on oht, et võite saada tõsist kahju ja kui oleme õiguslikult kohustatud seda tegema. Mõnel juhul on LEGO Group privaatsusteabega seotud rikkumise korral õiguslikult kohustatud pöörduma ka (andmekaitse)asutuste poole.
  • Rakendame selliseid meetmeid, mis on asjaolusid arvestades mõistlikud (kui üldse), et hävitada isikuandmed või muuta need anonüümseks siis, kui neid enam ei vajata.


Selle privaatsuspoliitika muudatused

Võime seda privaatsuspoliitikat muuta, et lisada uusi tehnoloogiaid, valdkonnatavasid, regulatiivseid nõudeid või muudel eesmärkidel. Kui need muudatused on olulised, teavitame kasutajaid nendest meili teel ette ja postitame teabe oma veebikanalites, ning küsime teie nõusolekut, kui see on õiguslikult nõutav.

Kolmandast osapoolest hankijate kategooriad

LEGO Group teeb koostööd mitme usaldusväärse partneriga, tagamaks, et pakume teile, oma äripartneritele ja oma töötajatele parimat võimalikku kogemust. See tähendab, et peame aeg-ajalt lubama kolmandatel osapooltel isikuandmeid töödelda.

Selleks, et anda teile parem ülevaade, oleme liigitanud kasutatavad hankijad ja nende kasutamise eesmärgi kategooria alusel.

Kui aga soovite teada, milliseid küpsiseid teie seadmetesse paigutame, siis lugege meie üksikasjalikku kolmanda osapoole küpsiste loendit.

Töötleme isikuandmeid järgmistesse kategooriatesse kuuluvate hankijatega.

  • IT-teenuse pakkujad

    Kasutame mitmeid usaldusväärseid partnereid üle kogu maailma, kes pakuvad meile IT-teenuseid ja süsteemihaldusteenuseid – seda nii meie klientidele ja partneritele suunatud tegevustes kui ka asutusesisestes IT- ja haldussüsteemides.

  • Ülemaailmsed makseteenuse pakkujad ja töötlemispartnerid

    Turvalise ja tõhusa makseprotsessi tagamiseks nii veebis, meie kauplustes kui ka arvete või rahaülekannete kaudu.

  • Pilvsalvestusruumi partnerid

    Talletame oma ja teie andmeid turvalistes andmekeskustes üle kogu maailma.

  • Pettuste ennetamise ja avastamise partnerid ning ametid

    Teevad LEGO Groupiga üle kogu maailma koostööd, tagamaks, et LEGO Group ei langeks pettuse ohvriks.

  • Ladustamis-, pakkimis-, kohaletoimetamis- ja tarnepartnerid

    Aitavad meil oma tooteid toimetada klientidele ja äripartneritele üle kogu maailma.

  • Kataloogide trükkimise, saatmise ja postitamise partnerid

    Aitavad meil tagada, et kataloogid ja ajakirjad jõuaksid teieni.

  • Turunduspartnerid

    Selleks, et saaksime pakkuda sihitud ja isikupärastatud reklaame, soodustusi ja kampaaniaid siis, kui suhtlete LEGO-ga meie veebiplatvormidel, sotsiaalmeedias, kaupluses või muul viisil.

  • Sotsiaalmeediapartnerid

    Selleks, et olla kohal ja võimaldada teil suhelda LEGO Groupiga platvormidel, kus te olete.

  • Küsitluste, küsimustike ja tootearvustuste pakkujad

    Aitavad meil tagada, et saaksime kätte teie üliolulise tagasiside LEGO® kasutamise kohta!

  • Maksu- ja tolliasutused, reguleerivad asutused ja muud asutused üle kogu maailma

    Kes nõuavad teatavatel juhtudel töötlemistegevuste aruandeid.

  • Professionaalsed nõustajad

    Sealhulgas juristid, pankurid, audiitorid ja kindlustusandjad üle kogu maailma, kes pakuvad LEGO Groupile konsultatsiooni-, pangandus-, õigus-, kindlustus- ja raamatupidamisteenuseid.